Πότε ανακοινώνεται παράταση περιορισμών στην κυκλοφορία

Πότε ανακοινώνεται παράταση περιορισμών στην κυκλοφορία

Το ότι όλα δείχνουν προς την κατεύθυνση της παράτασης των αυστηρών μέτρων στις μετακινήσεις, αυτό πλέον δεν συνιστά είδηση. Δηλώσεις τόσο των αρμόδιων επιστημόνων όσο και κυβερνητικών στελεχών μας προϊδεάζουν ότι θα φτάσουμε  στην Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς το παραδοσιακό ταξίδι προς την ελληνική επαρχία. 

Όπως λοιπόν πληροφορείται το liberal.gr αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις νέες ανακοινώσεις που θα γίνουν από την πλευρά της κυβέρνησης και θα αφορούν στην παράταση των αυστηρών περιορισμών κυκλοφορίας. Παρότι κανείς δεν το λέει με ευθύ τρόπο ΑΚΟΜΑ ,  αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη αποφασίσει ότι πασχαλινή έξοδος και κορονοϊός δεν πάνε μαζί. 

Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες πληροφορίες,  μέσα στις επόμενες ώρες θα δούμε την κυβέρνηση να στέλνει σαφή μηνύματα προς την κοινωνία ξεκαθαρίζοντας ότι το φετινό Πάσχα θα είναι απολύτως διαφορετικό. Στο πλαίσιο αυτό αναμένονται παρεμβάσεις μέσα από επίσημο και θεσμικό δίαυλο επικοινωνίας, προκειμένου  οι πολίτες να συνηθίσουν στην ιδέα ότι ούτε θα μετακινηθούν προς την επαρχία ούτε και θα μπορέσουν να κάτσουν παρέες παρέες γύρω από το πασχαλινό τραπέζι. 

Ως προς το τυπικό του πράγματος, εάν θυμηθούμε ότι οι εφαρμοζόμενες απαγορεύσεις έχουν ισχύ μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή είναι σαφές ότι το  Σαββατοκύριακο  4-5 Απριλίου προσδιορίζεται ο χρόνος  για τις επίσημες  ανακοινώσεις, χωρίς πάντως να αποκλείεται και η ερχόμενη Παρασκευή. 

Σε κάθε περίπτωση τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον έχουν οι αρμόδιοι επιστήμονες, τους οποίους ο πρωθυπουργός ακούει πιστά πριν από κάθε κυβερνητική κίνηση.  

Είναι σαφής άλλωστε η επιλογή του κ.Μητσοτάκη να προτάξει σε αυτή την κρίση την ανθρώπινη ζωή , παρά το οποίο κόστος. 

Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι στο νέο πακέτο στήριξης που ανακοινώνεται το πρωί της Δευτέρας διπλασιάζεται η περίμετρος των δικαιούχων ανεβάζοντας αυτομάτως και το κόστος. Φαίνεται πάντως ότι η συγκεκριμένη δέσμη μέτρων πιθανότατα θα είναι και η τελευταία και εάν απαιτηθεί θα παραταθεί η ισχύς της.

Χωρίς αμφιβολία σε περιόδους κρίσης οι πολίτες συσπειρώνονται γύρω από την εκλεγμένη κυβέρνηση. Έχει συμβεί στο παρελθόν στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, συμβαίνει και σήμερα. Πέρα όμως από αυτόν τον γνωστό πολιτικό κανόνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιάζει την περίοδο αυτή να συμπυκνώνει με τις επιλογές του το πνεύμα της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Προφανώς και όχι το σύνολο αυτής, όμως οι κινήσεις που κάνει εντός και εκτός Ελλάδας συναντούν τη θετική γνώμη των περισσοτέρων. Δεν χρειάζεται να διαβάσει κάποιος τις έρευνες κοινής γνώμης για να αντιληφθεί το εύρος της αποδοχής των πολιτικών του επιλογών. Τα κάνει όλα σωστά; 

Η απάντηση είναι σίγουρα πως όχι, όμως μοιάζει να προχωρά με βάση την κοινή λογική και όχι έχοντας ως αφετηρία του πολιτικάντικες προσεγγίσεις.