Ποτάμι: Τα παζάρια της Τουρκίας πρέπει να τύχουν αυστηρής απάντησης

Ποτάμι: Τα παζάρια της Τουρκίας πρέπει να τύχουν αυστηρής απάντησης

Δείγμα του πόσο απέχει η Τουρκία από το να είναι ένα κράτος δικαίου αποτελεί ο εκβιασμός της Άγκυρας για ανταλλαγή των οκτώ Τούρκων με τους δύο Έλληνες, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, ζητώντας η απάντηση της Ελλάδας να είναι αυστηρή. 

Παράλληλα, σημειώνει πως τα παζάρια της Τουρκίας και ο εκβιασμός προς την Ελλάδα αποτελούν δείγμα του πόσο απέχει η Τουρκία από το να είναι ένα κράτος δικαίου. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: 

Η δικαιοσύνη σε μια ευρωπαϊκή χώρα λειτουργεί ανεξάρτητα. Αυτό οφείλει να το γνωρίζει η Τουρκία. Έτσι πράττει η ελληνική Δικαιοσύνη όταν εξετάζει τα αιτήματα ασύλου των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Κι αυτό έπρεπε να το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους και στην ελληνική κυβέρνηση σε περίπτωση που ισχύουν οι τουρκικοί ισχυρισμοί περί υποσχέσεων για έκδοση των "8".

Τα ανατολίτικα παζάρια που ζητά η Τουρκία εκβιάζοντας με καταδίκη των 2 Ελλήνων αξιωματικών, σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημά της, πρέπει να τύχουν αυστηρής απάντησης, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από την Ευρώπη. Ο εκβιασμός προς την Ελλάδα αποτελεί ταυτόχρονα και δείγμα του πόσο απέχει η Τουρκία από το να είναι ένα κράτος δικαίου, που συνιστά μια από τις βασικές ευρωπαϊκές αξίες.