Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, 19:43
Τελευταία ενημέρωση: 20:12

-A +A

Ποτάμι: Δέσμιος των ιδεοληψιών του ο Αλ. Τσίπρας για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, 19:43
Τελευταία ενημέρωση: 20:12
Ποτάμι: Δέσμιος των ιδεοληψιών του ο Αλ. Τσίπρας για την αναθεώρηση του Συντάγματος
-A +A

«Δέσμιος των ιδεοληψιών του ο κ. Τσίπρας, για άλλη μία φορά, κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα» αναφέρει το Ποτάμι, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του Συντάγματος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα την άρνηση να συμπεριλάβει το άρθρο 16 ώστε να επιτραπεί η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Από την πρότασή του για τη συνταγματική αναθεώρηση απουσιάζει η τροποποίηση του άρθρου 16, το οποίο απαγορεύει τη λειτουργία μη κρατικών ΑΕΙ. Τη στιγμή που δεκάδες ιδιωτικά ιδρύματα παρέχουν τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες παιδιά φεύγουν για άλλες χώρες, όταν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να στρουθοκαμηλίζει», τονίζει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι.

Όπως επισημαίνει, έχει καταθέσει αναλυτική πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση, με την οποία προβλέπει μεταξύ άλλων: Να μην παραγράφονται τα αδικήματα των υπουργών σε χρόνους συντομότερους από εκείνα των πολιτών. Για την άρση της ασυλίας των βουλευτών να αποφασίζει δικαστικό συμβούλιο και όχι τα κόμματα στην Βουλή. Να μην ορίζεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση χωρίς κριτήρια και χωρίς εγγυήσεις αμεροληψίας. Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να μη μπορεί να χρησιμοποιείται για την πτώση της κυβέρνησης αλλά να μην ανατρέπονται και οι πολιτειακές ισορροπίες με απευθείας εκλογή του. Οι ιεράρχες να μην καθορίζουν την πολιτική στην Παιδεία και να μη στέκονται εμπόδιο στη διεύρυνση των δικαιωμάτων.

Ακόμη, το Ποτάμι προτείνει οι νέοι να μπορούν να σπουδάζουν και σε μη κρατικά πανεπιστήμια και να μην αναγκάζονται να ξενιτευτούν για να κάνουν τις σπουδές που θέλουν. Επίσης, να γίνει δεσμευτική για την εκάστοτε κυβέρνηση η δυνατότητα ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα