Πάνο, ποια είναι η άποψή σου για τον Ιβάν;

Πάνο, ποια είναι η άποψή σου για τον Ιβάν;

Του Τάσου Ευαγγελίου

Στους φακέλους των υποψηφιοτήτων του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη εμφάνιζε ως στελέχη, που θα διαδραμάτιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη λειτουργία του καναλιού, πρόσωπα άμεσα συνδεδεμένα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ουδείς το διέψευσε. Αντιθέτως, ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, σε εκείνη την πρώτη, αποτυχημένη είναι αλήθεια, προσπάθεια της Κυβέρνησης να χορηγήσει τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, υπερθεμάτιζε υπέρ της πρωτοβουλίας του εκ Ρωσίας προερχόμενου επιχειρηματίας ασκώντας μάλιστα κριτική σε έτερο διεκδικητή, τον κατασκευαστή Χρήστο Καλογρίτσα που ήταν και κουμπάρος του.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, δεν έκρυψε τις σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη στηρίζοντας τον με θέρμη, σε σημείο μάλιστα που να παραστεί στην εκδήλωση παραλαβής του καναλιού Ε και να τον περιμένει στο γραφείο του μέχρι να τελειώσει την ομιλία του προς τους  εργαζόμενους.

«Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας επιχειρηματίας που στα δύσκολα επένδυσε στην Ελλάδα» έχει κατ επανάληψη δηλώσει ο Πάνος Καμμένος, εξυμνώντας το έργο του και τις επενδύσεις του, χτίζοντας του ένα προφίλ... εθνικού ευεργέτη.

Όταν η υπόθεση της «ένοπλης» εισβολής του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας έλαβε διαστάσεις, ο Πάνος Καμμένος απέφυγε να λάβει οποιαδήποτε θέση, την ώρα που η κυβέρνηση, δια του Μαξίμου αναγκάστηκε να αδειάσει τον επιχειρηματία παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει τον Αλέξη Τσίπρα Πούτιν της Ελλάδας.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι σχέσεις Ιβαν Μαξίμου πάγωσαν χωρίς όμως  να διακοπούν τελείως. Άλλωστε παρέμειναν ενεργές οι σχέσεις με τον Πάνο Καμμένο. 

Όμως από χθες τα πράγματα έχουν πάρει μια διαφορετική τροπή. Το Μέγαρο Μαξίμου, με ένα από τα γνωστά non papers, έκανε λόγο για σχέδια αποστασίας και αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησης, εταίρος της οποίας είναι πάντα ο Πάνος Καμμένος.

Προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και εκτός των συνήθων υπόπτων προσέθεσε έναν ακόμη λέγοντας χαρακτηριστικά «Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας».

Με λίγα λόγια έβαλε στο κάδρο τον Ιβάν Σαββίδη, φωτογραφίζοντάς τον με απόλυτη σαφήνεια. Τόσο μεγάλη που το Έθνος, η εφημερίδα που έχει περάσει στα χέρια του επιχειρηματία να απαντά σήμερα στο κεντρικό της άρθρο (που εκφράζει τη θέση του ιδιοκτήτη) στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Καμιά φορά τα σενάρια που φτιάχνει κάποιος στο μυαλό του τα πιστεύει…»

Το ζήτημα είναι ότι οι ΑΝΕΛ, το κόμμα του Πάνου Καμμένου έχουν θέσει εξ αρχής θέμα αποστασίας συμμετέχοντας ενεργά στα σενάρια περί αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης.

Μάλιστα σήμερα ο Πάνος Καμμένος με tweet και με αφορμή την καταγγελία περί απόπειρας εισβολής στο γραφείου του Βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κ. Κατσίκη, ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα για προκαταρκτικές πράξεις ανατροπής του πολιτεύματος

Ουσιαστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας υιοθετεί τη θέση του Μεγάρου Μαξίμου περί συμφερόντων που απεργάζονται σχέδια ανατροπής

Και το ερώτημα που μένει αναπάντητο πλέον είναι: ποιά είναι σήμερα η άποψη του Πάνου Καμμένου για τον Ιβάν Σαββίδη;