Π. Καμμένος: Μου είπε ψέματα ο Τσίπρας

Π. Καμμένος: Μου είπε ψέματα ο Τσίπρας

Υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, του είπε δύο φορές ψέματα για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος αποκαλύπτει ότι συνάντησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του δήλωσε ότι δεν μετέχει πλέον στην κυβέρνηση, καταλογίζοντας στον Πρ. Παυλόπουλο προσωπική ευθύνη καθώς τον ενημέρωσε ότι η συμφωνία είναι άκυρη.

Ειδικότερα, o τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό "Βεργίνα" και η οποία θα μεταδοθεί σήμερα στις 20:30, τονίζει ότι φεύγει από την κυβέρνηση τώρα που έρχεται η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, εξηγώντας πως «η συγκεκριμένη συμφωνία είναι διάτρητη διότι καταργεί το erga omnes και δεν έχει επικύρωση από τον πρόεδρο των Σκοπίων».

Ο κ. Καμμένος χαρακτηρίζει ακόμα τη συμφωνία των Πρεσπών «κουρελόχαρτο» και υποστηρίζει πως «θα σταματήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ακόμη κι αν περάσει από Σκόπια και Ελλάδα». Επιπλέον, αναφέρει ότι η  Συμφωνία που υπογράφηκε στις Πρέσπες δεν είναι ίδια με αυτή που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.

«Να απαντήσει ο Πρ. Παυλόπουλος»

«Έχει προσωπική ευθύνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εγώ τον συνάντησα και του είπα ότι δεν συμμετέχω πλέον ως κυβερνητικός εταίρος και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη. Περιμένω την απάντησή του», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ενώ συμπλήρωσε «πως οι βουλευτές της ΝΔ έπρεπε ήδη να έχουν αντιδράσει με τη γεωγραφικού προσδιορισμού πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων».

Σε άλλο σημείο τη συνέντευξής του ο Πάνος Κάμμενος υποστηρίζει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην πάρει τις 151 ψήφους που θέλει η κυβέρνηση εξαιτίας της αποχώρησης των ΑΝΕΛ και τονίζει χαρακτηριστικά ότι «εάν ο κ. Ζουράρις είναι ο 151ος που θα ψηφίσει τη Συμφωνία, πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά».

«Διακινητής της τσάντας του Γιωργάκη ο Κοτζιάς»

Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για το Νίκο Κοτζιά τον οποίο χαρακτηρίζει «διακινητή της τσάντας του Γιωργάκη» και για τον οποίο εξηγεί πως «φαίνεται να είχε δικό του σχέδιο σε ότι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών». Παράλληλα δηλώνει  προδομένος από τον Αλ. Τσίπρα, και υποστηρίζει ότι στο θέμα των Σκοπίων δεν του είπε την αλήθεια δύο φορές. Την πρώτη όταν είχε δεσμευθεί για συζήτηση του θέματος μετά τις εκλογές και δεν έγινε και όταν ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι θα ξαναδούν το θέμα το Μάρτιο, αλλά έρχεται τώρα στη Βουλή.