Π. Καμμένος: Αναγνωρίζω νίκη Μητσοτάκη - Δεν κατεβαίνω στις εκλογές

Π. Καμμένος: Αναγνωρίζω νίκη Μητσοτάκη - Δεν κατεβαίνω στις εκλογές

Την απόφαση να μην κατέλθουν τελικά στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου έλαβαν οι ΑΝΕΛ κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου την Κυριακή, ενώ με δηλώσεις του ο πρόεδρος του κόμματος αναγνώρισε τη νίκη του του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αναγνωρίζω τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές και ειλικρινά ελπίζω ότι θα μπορέσει να επιφέρει την πολιτική αλλαγή που ψήφισε ο ελληνικός λαός».

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει ενεργός στην πολιτική, και μίλησε για προσπάθειες που αφορούν στη σύμπηξη ενιαίου μετώπου με άλλες «πατριωτικές δυνάμεις». «Εργαζόμενος με άλλες πατριωτικές δυνάμεις, θα δημιουργήσουμε μια κίνηση αδιάκοπης διαρκούς αλλαγής. Θα βάλουμε την Ελλάδα μπροστά» σημείωσε και πρόσθεσε για «να επανιδρύσουμε μαζί ένα πολιτικό κίνημα υπέρ των αρχών τις οποίες μαζί υπερασπιζόμαστε».

Επισήμανε ακόμα «τη σοβαρότητα του κινδύνου για τα εθνικά μας θέματα, την απειλή νέας τουρκικής εισβολής στην Κυπριακή Οικονομική Ζώνη, και την προσπάθεια μέσω κρίσης να ανοίξει συζήτηση για συνεκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών στο Αιγαίο που θα αποτελεί εθνική προδοσία».

Μετά τα αρνητικά αποτελέσματα για το κόμμα στις ευρωεκλογές που έλαβε μόλις 0,8% (45.149 ψήφους), οδήγησαν το Εθνικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου, να λάβει τη σχετική απόφαση μη συμμετοχής στις εθνικές εκλογές.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα, είχε πραγματοποιήσει συνεδρίαση η εκτελεστική γραμματεία και η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ για το θέμα, χωρίς όμως να ληφθεί κάποια απόφαση.

 

Φωτογραφία intime news