ΟΝΝΕΔ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη Πολιτική Ακαδημία

ΟΝΝΕΔ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη Πολιτική Ακαδημία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη Πολιτική Ακαδημία της ΟΝΝΕΔ, στην οποία συμμετείχαν πλήθος στελεχών. Στόχος των συνεδριών και των θεματικών συζητήσεων της Πολιτικής Ακαδημίας είναι τα στελέχη να εξοικειωθούν με το δημόσιο λόγο και να γνωρίσουν σε κάθε πτυχή τους τα θέματα που απασχολούν την ατζέντα της χώρας.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν πρώτον το ζήτημα του μεταναστευτικού - προσφυγικού για το οποίο τοποθετήθηκαν ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός και δεύτερον τα "new skills" στην πολιτική και την επικοινωνία για τα οποία απευθύνθηκαν στο ακροατήριο ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο Διευθυντής Ψηφιακής Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Έρικ Παρκς, και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής του ΟΠΑ, Χρήστος Ταραντίλης. Χαιρετισμό στα μέλη απηύθυνε ο Διευθυντής Πολιτικής Ακαδημίας Στέλιος Λεριός.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε σχετικά: «Από την πρώτη μέρα δεσμευθήκαμε πως ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ΟΝΝΕΔ πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις με ουσιαστική συμμετοχή στο δημόσιο διάλογο. Σ' αυτή την προσπάθεια βασιζόμαστε στα στελέχη μας τα οποία θα φροντίσουμε να έχουν την καλύτερη δυνατή ενημέρωση και επιμόρφωση προκειμένου να διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην παρουσία της οργάνωσης.»

Ακολουθούν ενδεικτικά αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των ομιλητών:

Νίκος Ρωμανός: Ας αναλογιστούμε πόσο χειρότερο θα ήταν το φιλτράρισμα των ροών αν είχαμε συνεχίσει τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. Θα χρειαστεί πολιτική ετών για να μπορέσουν να αλλάξουν τα νούμερα. Δεν είπαμε ποτέ ότι με ένα μαγικό ραβδί μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Δεν θα λαϊκίσουμε για να αντιμετωπίσουμε τους λαϊκιστές. Δε λέμε ότι θα λυθεί από μας αλλά οτι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να βελτιωθεί και να επηρεάσουμε όσους είναι υπεύθυνοι για τη λύση του προβλήματος.  

Γρηγόρης Ζαριφόπουλος: Η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων είναι μία συνεχής διαδικασία που δεν περιορίζεται σε προγράμματα εκμάθησης ή σεμινάρια, αλλά μας κάνει να μαθαίνουμε τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία εξελίσσεται και αλλάζει ακόμα και τις καθημερινές μας συνήθειες. Το όραμά μας για την αγορά εργασίας αφορά σε μία αγορά που αφομοιώνει  καθημερινά τις τεχνολογικές απαιτήσεις και θέλει από εσάς, από όλους εμάς ολοένα και αυξανόμενες ψηφιακές δεξιότητες.

Έρικ Παρκς: Μπορούν να μας πουν ό,τι θέλουν για τις πολιτικές μας απόψεις, μπορούν να μας πουν ότι είμαστε λάθος. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούν να πουν τίποτα και να πλήξουν την αξιοπιστία μας. Το θέμα είναι ότι στην πολιτική επικοινωνία είναι η κουλτούρα και η αλήθεια που κερδίζουν.

Χρήστος Ταραντίλης: Όλη μου τη ζωή υπηρετώ τη διαδικασία της μάθησης και την επιμόρφωση του ατόμου. Θεωρώ πολιτική τομή του Κυριάκου Μητσοτάκη την αναγνώριση ότι η συνεχής επιμόρφωση των στελεχών ενός σύγχρονου κόμματος αξίζει να αποκτήσει θεσμική διάσταση μέσω της ίδρυσης της Πολιτικής Ακαδημίας. Με αυτό τον τρόπο τα στελέχη αποκτούν τα κατάλληλα εφόδια για την αποτελεσματική λήψη αποφάσεων και την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων. Συγχαρητήρια στις ηγεσίες της ΟΝΝΕΔ για την πολυετή επιτυχία αυτής της σημαντικής αποστολής.

Στέλιος Λεριός: Η διαρκής επιμόρφωση, η καλλιέργεια εθνικής συνείδησης και η παραγωγή ουσιαστικού πολιτικού λόγου σύμφωνα με τις αρχές ενός φιλελεύθερου κράτους δικαίου, συνθέτουν τον οδοδείκτη της Πολιτικής Ακαδημίας. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η σημερινή εκδήλωση, η οποία θέτει στο επίκεντρο την επιμόρφωση των οργάνων και των μελών της παράταξης.