Ο Τσίπρας, το Καραβάνι και το... νόμισμα του Κ. Τασούλα

Ο Τσίπρας, το Καραβάνι και το... νόμισμα του Κ. Τασούλα

Του Τάσου Ευαγγελίου

Δεκέμβριος 2016. Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα καταγγέλλοντας τη διαπλοκή, τις Ελίτ και τα ΜΜΕ. Και επικαλείται την αραβική παροιμία «Τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά». Λίγες ημέρες μετά ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης προσκόμιζε... στοιχεία στη Δικαιοσύνη και άνοιγε o φάκελος που οδήγησε στη σκευωρία Νοvartis. Χθες ο πρόεδρος της Βουλής, επέστρεψε το νόμισμα...

«Το καραβάνι θα προχωρήσει» δήλωσε ο Κώστας Τασούλας απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το τι θα συμβεί αν ο Π. Πολάκη υλοποιήσει τις απειλές του μέσα από τη στήριξη που του προσφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς και για τα επόμενα βήματα της προανακριτικής.

Απάντηση σαφής με το μήνυμα να αποστέλλεται σε όσους απειλούν για «Κούγκι» στην προανακριτική και διαρρέουν για το τι θα πράξουν την Πέμπτη όταν και αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες της επιτροπής.

Οι δηλώσεις Πολάκη δείχνουν πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρόκληση έντασης και ο εκφυλισμός των εργασιών της προανακρτικής που έχει σημειωτέον συσταθεί για την έρευνα της σκευωρίας στην υπόθεσή Novartis.

Ακόμη και μετά τις selfies με τον Αλέξη Τσίπρα στο μπαράκι του Ψυρρή τη Δευτέρα το βράδυ ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας συνέχισε να προκαλεί με διαρροές λέγοντας πως θα πάει στη συνεδρίαση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως έχει επισήμως δηλώσει πως θα χρειαστεί η Φρουρά της Βουλής για να το βγάλει.

Ο πρόεδρος της Βουλής έδειξε πως η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτύχει, σημειώνοντας πως εκτιμά ότι δεν θα χρειαστούν ακραίες παρεμβάσεις. Όμως το ενδεχόμενο να προκύψει ένα ακόμη σόου από τον «αψύ Κρητικό» παραμένει ορατό

Ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από τις επιστολές του προς τον πρόεδρο της Βουλής δείχνει ότι εντάσσεται και ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δόγμα Πολάκη, ακολουθώντας στον οποίο βάδισε και ως πρωθυπουργός.

Στην παρούσα φάση ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετείται από την ένταση δεδομένου ότι αδυνατεί να παράξει δομημένο αντιπολιτευτικό λόγο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδομήσει τόσο την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να τον χαρακτηρίσει ακροδεξιό όσο και την ρητορεία περί ανάλγητης και κατά των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, πολιτικής από την κυβέρνησή του.

ΥΓ. Ο Αλέξης Τσίπρας δανείστηκε την αραβική παροιμία από τον Νίκο Κοτζιά ο οποίος την είχε αναρτήσει λίγες ημέρες πριν παραφράζοντάς την. Ο Κ. Τασούλας τη χρησιμοποίησε αυτούσια για να στείλει το μήνυμα προς όσους απεργάζονται σενάρια στην προσπάθεια θεσμικού εκφυλισμού της λειτουργίας της προανακριτικής επιτροπής.