Ο Τσακαλώτος ζητά να μην καταθέσει ο Μητσοτάκης την πρόταση μομφής

Ο Τσακαλώτος ζητά να μην καταθέσει ο Μητσοτάκης την πρόταση μομφής

Μια ημέρα πριν την κατάθεση της πρότασης μομφής κατά του Παύλου Πολάκη, για την αήθη επίθεση του σε βάρος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να μην το πράξει, διότι... «ο λαός θέλει να ακούσει θετικά μέτρα.»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε για να ανακοινώσει τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου για  τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία και τους δήμους, αναφέρθηκε στην επικείμενη ενέργεια του προέδρου της ΝΔ λέγοντας «Εάν το κάνει, θα είναι πολύ μεγάλο λάθος», υποστηρίζοντας ότι «όταν ο λαός θέλει να ακούσει αυτά τα θετικά μέτρα (σ.σ. το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις), θα σταματήσει η συζήτηση για μια αντιπαράθεση εφ'' όλης της ύλης».

«Να συζητήσουμε τα άλλα μέτρα που θα ανακοινωθούν εντός ολίγων ημερών. Έτσι, να γίνει μια αντιπαράθεση εφ'' όλης της ύλης», πρότεινε ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος γνωστοποίησε ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξει το νέο πακέτο των μέτρων που θα δημοσιοποιηθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ούτε ως προς το περιεχόμενο, ούτε ως προς το χρόνο των εξαγγελιών 

Αξίζει να αναφερθεί ότι  κάνοντας στην εισαγωγική ομιλία του και μια αναδρομή στο παρελθόν, παραδέχτηκε ότι την άνοιξη του 2017 η διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης έκανε «έναν ακόμη συμβιβασμό με τα μέτρα και τα αντίμετρα».

Συνέχισε δε, λέγοντας ότι «είναι δύσκολο να σας εξηγήσω τη στενοχώρια της κοινοβουλευτικής ομάδας για την ψήφιση για τη μείωση των συντάξεων...».