Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρέτησε τον Δημήτρη Σιούφα

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρέτησε τον Δημήτρη Σιούφα

Το «ύστατο χαίρε» απηύθυνε ο πολιτικός κόσμος σήμερα στον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, με τη νεκρώσιμη ακολουθία να τελείται στον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Στον επικήδειο που εκφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχαιρέτησε τον πραγματικό άνθρωπο, τον ευπατρίδη πολιτικό και τον ειλικρινή φίλο. Όπως ανέφερε, «ο Δημήτρης Σιούφας έζησε ως πραγματικός άνθρωπος στον αγώνα του για την επί γης καταξίωσή του. Σπούδασε, εργάσθηκε, πολιτεύθηκε, ανήλθε στα ύψιστα αξιώματα, αλλά ούτε έχασε την ανθρωπιά του ούτε ξέχασε. Τήρησε στο ακέραιο τις αρχές του και πριν απ'' όλα υπερασπίσθηκε, με κάθε μέσο, την Ελλάδα, ενώ, παράλληλα, έμεινε πάντα άνθρωπος. Δηλαδή πιστός θιασώτης του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, ιδίως δε της κοινωνικής Δημοκρατίας».

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τα ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά του εκλιπόντος σημειώνοντας: «Διήνυσε, αξιοκρατικά, ένα υποδειγματικό Cursus Honorum, έχοντας προηγουμένως εργασθεί και καταξιωθεί, επαγγελματικώς και κοινωνικώς, γεγονός που τον καθιστά υπόδειγμα για κάθε νέο πολιτικό. Το υπόδειγμα αυτό γίνεται ακόμη περισσότερο εμβληματικό, αν αναλογισθούμε ότι ο Δημήτρης Σιούφας έμεινε πιστός, ως το τέλος, στην παράταξη που τον ανέδειξε και την οποία υπηρέτησε, στη Νέα Δημοκρατία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφωνώντας τον επικήδειο λόγο του, χαρακτήρισε τον Δημήτρη Σιούφα «ακριβό φίλο, αγωνιστή της παράταξης και υπόδειγμα πολιτικού ανδρός» και σημείωσε ότι τον γνώρισε το 2004, όταν ο ίδιος ήταν νέος πολιτικός και ο εκλιπών εκπρόσωπος της μεταπολιτευτικής γενιάς που ενσάρκωνε τον αυτοδημιούργητο Έλληνα και πολιτικό.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο Δημήτρης Σιούφας ήταν και είναι το σύμβολο της ατομικής προσπάθειας και της προόδου, καθώς και το σύμβολο κοινοβουλευτικής συνέπειας, προσθέτοντας ότι δίδαξε κοινοβουλευτικό και πολιτικό ήθος. Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και για στο υπουργικό έργο του. υπενθυμίζοντας τον «Νόμο Σιούφα», ο οποίος, όπως είπε, έδειξε πόσο πρωτοπόρος ήταν.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία, εκτός από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του Δημήτρη Σιούφα, έδωσαν το «παρών» τους μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, οι αντιπρόεδροι της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Δείτε φωτογραφίες: 

Φωτογραφίες: Intime News