Στο Σύνταγμα κατασκήνωσαν οι μετανάστες από τα κτίρια των Εξαρχείων

Στο Σύνταγμα κατασκήνωσαν οι μετανάστες από τα κτίρια των Εξαρχείων

Στο Σύνταγμα απέναντι από τη Βουλή έχουν στήσει τα αντίσκηνά τους πρόσφυγες και μετανάστες, με καταγωγή από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, οι οποίοι μέχρι πριν λίγες ημέρες διέμεναν σε κατάληψη κτιρίου που εκκενώθηκε στα Εξάρχεια.

Το ζήτημα προέκυψε καθώς οι μετανάστες που εντοπίστηκαν σε κατάληψη στα Εξάρχεια αφού προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, ταυτοποιήθηκαν και αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους αφέθηκαν ελεύθεροι αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Κατόπιν κινήθηκαν στην πλατεία Συντάγματος όπου έστησαν σκηνές και εγκαταστάθηκαν πρόχειρα με τις οικογένειές τους.

«Είμαστε πρόσφυγες, άστεγοι και μας πέταξαν έξω. Χρειαζόμαστε ένα μέρος για να ζήσουμε» γράφει μία ταμπέλα που έχει αναρτήσει ένας από αυτούς.



ΝΔ: Η κυβέρνηση έστησε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου στη Μονμάρτη της κ. Παπακώστα

«Η περιβόητη επέμβαση στα Εξάρχεια, σε κτίρια που ήταν υπό κατάληψη, είχε ως μόνο αποτέλεσμα να κατασκηνώσουν μετανάστες στην πλατεία Συντάγματος», σχολιάζει από τη μεριά τους ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κάνει λόγο για επικοινωνιακό σόου από την κυβέρνηση στη «Μονμάρτη» της κ. Παπακώστα

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισημαίνει τα εξής: 

«Η περιβόητη επέμβαση στα Εξάρχεια, σε κτίρια που ήταν υπό κατάληψη, είχε ως μόνο αποτέλεσμα να κατασκηνώσουν μετανάστες στην πλατεία Συντάγματος.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο, έστησε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου αφήνοντας την Μονμάρτη της κ. Παπακώστα παραδομένη σε εγκληματικές συμμορίες.

Επιτέλους, το δίδυμο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ας συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του».