Να λάβουν μέρος στην επανεκκίνηση της χώρας οι Έλληνες επιχειρηματίες
Κυρ. Μητσοτάκης

Να λάβουν μέρος στην επανεκκίνηση της χώρας οι Έλληνες επιχειρηματίες

Την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στις επενδύσεις και τη σωστή επιχειρηματικότητα επισήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση της εταιρείας Aegean για την παραλαβή του πρώτου εκ των 46 αεροσκαφών τύπου Airbus 320. Η κυβέρνηση στηρίζει τις επενδύσεις τόνισε καλώντας τους Έλληνες επιχειρηματίες να λάβουν μέρος στην επανεκκίνηση της χώρας επενδύοντας και στους Έλληνες εργαζόμενους.

Θα στηρίξουμε κάθε τολμηρή πρωτοβουλία καταργώντας τη γραφειοκρατία τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως οι επενδύσεις στη χώρα από τους Έλληνες επιχειρηματίες θα τύχουν της συμβολής της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς. Δεν παρέλειψε να τονίσει πάντως ότι οι επενδύσεις και μάλιστα τέτοιου επιπέδου, δημιουργούν νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας αλλά και αύξηση εσόδων για το κράτος όπως και για τα ασφαλιστικά ταμεία. 

Κυβέρνηση και σωστή επιχειρηματικότητα συναντώνται στο ίδιο κοινωνικό μήκος κύματος είπε για να σημειώσει χαρακτηριστικά ότι «παράγοντας νέο πλούτο η δεύτερη, επιτρέπει στην πρώτη να τον διανείμει δίκαια, προς όφελος όλων», ενώ κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες να συμμετέχουν στη μεγάλη επανεκκίνηση της χώρας.,

«Επενδύοντας στην πατρίδα και δείχνοντας εμπιστοσύνη στους Έλληνες εργαζόμενους, θα βγείτε κερδισμένοι εσείς, θα βγει νικήτρια η πατρίδα» δήλωσε με έμφαση, επαναλαμβάνοντας πως η πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να απομακρυνθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να στηριχθεί το επιχειρείν στη χώρα

Ταυτόχρονα εξήρε το ρόλο της Aegean στις αεροπορικές συγκοινωνίες τονίζοντας πως στην πράξη μετατρέπεται στον εθνικό αερομεταφορέα της χώρας συνεχίζοντας μια παράδοση 100 ετών.

«Η κυβέρνηση», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, «ενθαρρύνει ενεργά τις επιχειρήσεις που στρέφονται στις τεχνολογίες αιχμής, σέβονται το ανθρώπινο δυναμικό και ακολουθούν τις επιταγές της πράσινης ανάπτυξης. Ακριβώς γιατί τότε το δικό τους κέρδος λειτουργεί παράλληλα με το κέρδος ολόκληρης της κοινωνίας». «Από αυτή την άποψη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, «η Aegean συνδυάζει το όραμα με τον ρεαλισμό. Και ενώ πετάει στους αιθέρες, αποδεικνύει ότι πατάει σταθερά και στη γη. Είναι κάτι που χρειάζεται η χώρα, ειδικά από τις ελληνικές επιχειρήσεις».

Κάνοντας λόγο  για «μια φωτεινή ημέρα για την πατρίδα, την οικονομία και τον κόσμο των επιχειρήσεων» με αφορμή την εκδήλωση και τους στόχους της εταιρείας, χαρακτήρισε την επένδυση των 6 δισ. ευρώ που θα δαπανηθούν τα επόμενα χρόνια για την αγορά των 46 αεροσκαφών (ίσως και πλέον), ως τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στη χώρα και εφάμιλλη των παραγγελιών που πραγματοποιούν αεροπορικοί κολοσσοί.

Αναφέρθηκε επίσης στο όραμα του ιδρυτή της εταιρείας Θεόδωρου Βασιλάκη να δημιουργήσει την αεροπορική που εξελίχθηκε σε εθνικό αερομεταφορέα, όπως είπε, σημειώνοντας ότι σήμερα θα ήταν υπερήφανος

Επίσης επισήμανε πως η συμβολή της στον τουρισμό και στην οικονομία, συνολικά, είναι τεράστια. «Μια προσφορά, βέβαια, που δεν αποδίδεται μόνο με αριθμούς αλλά έχει και ευρύτερες θετικές συνέπειες», για να προσθέσει: «Τα 30 νέα Airbus ήταν η αρχή, προστέθηκαν ακόμη 16, υπάρχει προοπτική να προστεθούν ακόμη 12. Η συνολική παραγγελία μπορεί να φτάσει τα 58 αεροσκάφη -6,6 δισ. δολάρια».

Δείτε βίντεο: