Ν. Παππάς: «Η Μακεδονία ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων - Η αλήθεια πονάει»

Ν. Παππάς: «Η Μακεδονία ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων - Η αλήθεια πονάει»

Το «Μακεδονία ξακουστή» χρησιμοποίησε ο Νίκος Παππάς κατά την ομιλία του χθες στη Βέροια, σε μια προσπάθεια να προβάλλει πως πριν από τη Συμφωνία των Πρεσπών η έκφραση αυτή... αφορούσε τα Σκόπια.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε πως «την αλήθεια που πονάει πρέπει να την πούμε. Γιατί αν η Μακεδονία ήταν ξακουστή, το προηγούμενο διάστημα, η Μακεδονία δυστυχώς ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων και αυτή είναι μία σκληρή αλήθεια, την οποία θα πρέπει όλοι να την αντιμετωπίσουμε».

Δείτε το βίντεο:

Σημειώνεται πως ο κ. Παππάς έφτασε υπό έντονες αποδοκιμασίες στον πολυχώρο της «Ελιάς» στη Βέροια, για την ομιλία του, αφού αρκετός κόσμος βρέθηκε έξω από την αίθουσα όπου θα μιλούσε ο υπουργός, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης με αιχμή το θέμα της Μακεδονίας και της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Επιμένει ο Ν. Παππάς: «Μακεδονία σκέτο πριν τις Πρέσπες»

Εν τω μεταξύ, συνέχεια στο θέμα έδωσε ο Ν. Παππάς με νέα δήλωσή του, απαντώντας σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που σχολίαζε ότι «παραδίδουμε τον κ. Παππά και το κόμμα του στην κρίση των Ελλήνων».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επανέλαβε πως «πριν τις Πρέσπες, παντού στον κόσμο η γειτονική χώρα ήταν αναγνωρισμένη ως “Μακεδονία” σκέτο». 

«Αυτό κληρονομήσαμε από τους πατριδοκάπηλους. Αυτό αλλάξαμε», ανέφερε ο κ. Παππάς στρέφοντας τα πυρά του στη Νέα Δημοκρατία και κατηγορώντας την ότι κινείται «στον κατήφορο της πατριδοκαπηλίας».