Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020, 13:29

-A +A

Ν. Παπαθανάσης: Αν χρειαστεί θα κλείσουν οι λαϊκές αγορές

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020, 13:29
Ν. Παπαθανάσης: Αν χρειαστεί θα κλείσουν οι λαϊκές αγορές
-A +A

Το ενδεχόμενο, αν χρειαστεί, να κλείσουν και οι λαϊκές αγορές, στην περίπτωση που παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού, άφησε ανοιχτό ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής το μέτρο της απόστασης μεταξύ των πάγκων κατά 5 μέτρα εφαρμόζεται κανονικά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός τόνισε ότι «παρακολουθούμε πολύ στενά την λειτουργία της αγοράς. Σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές διαπιστώνουμε ότι λειτουργούν ομαλά, αλλά αν χρειαστεί, θα σταματήσουμε και τη λειτουργία των λαϊκών αγορών», προκειμένου, όπως τόνισε  να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερος συνωστισμός στην αγορά.

Όπως πρόσθεσε, τα νέα μέτρα στη λειτουργία των λαϊκών αγορών που ξεκίνησαν από Δευτέρα λειτούργησαν ομαλά. Υπενθυμίζεται ότι η απόσταση μεταξύ των πάγκων είναι 5 μέτρα ενώ μειώθηκαν κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί.

Επίσης έως τις ‪25 Απριλίου‬ ανεστάλη προσωρινά η δραστηριότητα στις λαϊκές αγορές όσων κλάδων απαιτείται η μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια σε όλη την Επικράτεια.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ο υφυπουργός σημείωσε πως υπάρχει επάρκεια προϊόντων. Ειδικότερα για τα αντισηπτικά είπε ότι υπάρχουν ελλείψεις αλλά από την ερχόμενη εβδομάδα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί πλήρως.

«Η παραγωγική επάρκεια της χώρας είναι 550.000 τεμάχια και η ζήτηση έφθασε τα 1,5 εκατ. τεμάχια», ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης σημειώνοντας ότι την παραγωγή αντισηπτικών ξεκινούν και άλλες βιομηχανίες που μέχρι σήμερα δεν παρήγαγαν τέτοια προϊόντα ενώ όπως είπε και η επάρκεια σε μάσκες θα αποκατασταθεί πλήρως καθώς έχει ξεκινήσει η παραγωγή στην Κίνα και γίνονται εξαγωγές.

Σε ότι αφορά  το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, δεν απέκλεισε να μεταβληθεί ξανά αν απαιτηθεί και σημείωσε πως το ωράριο θα εκδίδεται σε εβδομαδιαία βάση στο πλαίσιο παρακολούθησης της ομαλής λειτουργίας της αγοράς.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα