Ν. Παπαθανάσης: Άκαιρη, υποκριτική για τη δημιουργία εντυπώσεων η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ν. Παπαθανάσης: Άκαιρη, υποκριτική για τη δημιουργία εντυπώσεων η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, καθώς όπως είπε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε όχι μόνο είναι άκαιρη και υποκριτική αλλά κατατέθηκε σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

«Την ώρα που η κυβέρνηση μάχεται απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό, την ώρα που η χώρα αγωνίζεται, με σύμμαχο το διεθνές δίκαιο, απέναντι στην μονομερή και προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, την ώρα που με συγκεκριμένα μέτρα στηρίζεται η ελληνική οικονομία, αυτή τη στιγμή επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά ενός υπουργού που εκφράζει απόλυτα την κυβερνητική πολιτική, με επιτυχία. Είναι λοιπόν μια πρόταση άκαιρη, υποκριτική και γίνεται απλά από το ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργήσει εντυπώσεις» », είπε με νόημα ο αναπληρωτής Υπουργός.

Παράλληλα, μίλησε για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο κεντρικός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα α περιβάλλον που θα στηρίζει την επιχειρηματικότητα», τόνισε ενώ μίλησε «για βιομηχανική ανάταση της χώρας με συγκεκριμένες στρατηγικές επιλογές στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση». Εξάλλου, για πρώτη φορά τέθηκε η βιομηχανία ως ένας αναπτυξιακός πυλώνας της χώρας. «Ενεργοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να μπορέσουμε να ανατάξουμε την Ελλάδα και να γίνει στρατηγικός επενδυτικός κόμβος. Σχεδιάζουμε το πρόγραμμα 2021-2027 ΕΣΠΑ που θα φθάσει στα 72 δις ώστε να οικοδομηθούν γερά θεμέλια για τη χώρα», είπε ακόμα ο κ. Παπαθανάσης, υπενθυμίζοντας ότι οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί δείκτες αποτυπώνουν το έργο της κυβέρνησης.

«Δεν σταματάμε λοιπόν σε ψευτοδιλήμματα ούτε στο φόβο της ρήξης, είμαστε αποφασισμένοι η Ελλάδα να γίνει παράδειγμα μιας νέας εποχής μεταρρυθμίσεων. Δεν τίθεται θέμα για το που θέλουμε να πάμε. Ξεκινήσαμε και θα φθάσουμε να βάλουμε την πατρίδα εκεί που της αξίζει. Το υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός και αυτή είναι η εντολή που μας δόθηκε και αυτήν υπηρετούμε», κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.