Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018, 19:04

-A +A

Ν. Κοτζιάς: Η πλειοψηφία για τη συμφωνία των Πρεσπών έχει βρεθεί από το 2017

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018, 19:04
Ν. Κοτζιάς: Η πλειοψηφία για τη συμφωνία των Πρεσπών έχει βρεθεί από το 2017
-A +A

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο MIA της πΓΔΜ ο πρώην υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς εκφράζει εκ νέου τη στήριξή του στη συμφωνία των Πρεσπών και υποστηρίζει ότι θα έχει θετικές επιπτώσεις στη φιλία μεταξύ «Βόρειας Μακεδονίας και Ελλάδας», σύμφωνα με το skai.gr.

Ερωτηθείς εάν είναι ακόμη αισιόδοξος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο ο κ. Κοτζιάς απαντά: «Για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Ναι, ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία. Η πλειοψηφία αυτή έχει δημιουργηθεί. Θα έλεγα ότι έχει βρεθεί ήδη από το 2017. Είναι άνθρωποι που ξέχωρα από τη στάση που έχουν απέναντι στη κυβερνητική πολιτική, θέλουν να τελειώνει το θέμα, να κλείσει και θεωρούν την συμφωνία έναν καλό συμβιβασμό ή σύμφωνα με άλλους έναν αναγκαίο συμβιβασμό».

Το μήνυμα του τέως υπουργού Εξωτερικών στη σκοπιανή κοινή γνώμη, σύμφωνα με τα όσα αναδημοσιεύει το skai, είναι ότι «η συμφωνία των Πρεσπών, θα έχει θετικές επιπτώσεις στη φιλία μεταξύ των δύο εθνών, μόλις αποτελέσει καθημερινότητα για τους πολίτες και στις δύο πλευρές των συνόρων».

Επίσης αναφέρει ότι ο κ. Κοτζιάς δηλώνει πως «μόλις περάσει ένα διάστημα δύο – τριών ετών από την κύρωση της συμφωνίας και από τις δύο χώρες, και όλοι δουν ότι η ζωή αλλάζει μόνο προς το θετικότερο με αυτή τη συμφωνία, και ότι ούτε εμείς παίρνουμε τα Σκόπια από εσάς, ούτε εσείς τη Θεσσαλονίκη από εμάς, και όλες αυτές τις ηλιθιότητες που λέγονται, τότε νομίζω ότι θα περπατώ γελώντας στους δρόμους των Σκοπίων». 

Στη συνέντευξή του, ο τέως υπουργός εκφράζει ακόμα τη βεβαιότητα ότι «τις φιλικότερες σχέσεις μεταξύ των κρατών της Ευρώπης θα τις έχουν η «Βόρεια Μακεδονία», όπως αναφέρει την ΠΓΔΜ, και η Ελλάδα».

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα