Ν. Κεραμέως: Το επόμενο διάστημα η συζήτηση για Γυμνάσια και Λύκεια

Ν. Κεραμέως: Το επόμενο διάστημα η συζήτηση για Γυμνάσια και Λύκεια

Η δια ζώσης λειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων είναι προφανώς προτεραιότητα, τόνισε η υπουργός Παιδείας, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει χρονικά πότε θα γυρίσουν στις τάξεις τα παιδιά.«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα συζητηθεί με τους ειδικούς», τόνισε.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κ. Κεραμέως είπε: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα συζητηθεί με τους ειδικούς» και πρόσθεσε ότι η πορεία προς την κανονικότητα γίνεται βήμα – βήμα.

Για την Γ’ Λυκείου τόνισε ότι προφανώς υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα, προχωρά πολύ καλά η τηλεκπαίδευση και έχουν γίνει ενέργειες για περιορισμό ύλης για πανελλαδικές εξετάσεις ενώ μόλις δώσουν το πράσινο φως η ειδικοί είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα ευθύς αμέσως.

Εξηγώντας γιατί δεν ξεκινούν μαθήματα μόνο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου τόνισε ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, το ωρολόγιο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι διαφορετικό από το δια ζώσης αλλά οι καθηγητές είναι οι ίδιοι και στις τρεις τάξεις του Λυκείου.

Η ομάδα προστασίας πανεπιστημίων – Τι θα γίνει με τους αιώνιους φοιτητές

Σχετικά με τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά με τολμηρές ενέργειες το μεταρρυθμιστικό της έργο, για να δώσει στα παιδιά το πανεπιστημιακό περιβάλλον που τους αξίζει.

Διερωτήθηκε «τι ακριβώς θέλουν» όσοι αντιδρούν στις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, λέγοντας ότι το πρόβλημα υπάρχει εδώ και δεκαετίες, με πλέον σοκαριστικό περιστατικό την ταμπέλα που κρέμασαν στον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για την ειδική ομάδα προστασίας των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι θα αποτελείται από αστυνομικούς που θα διαθέτει η Πολιτεία, οι οποίοι θα λάβουν ειδική εκπαίδευση λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου ενώ θα φορούν και ειδική στολή. 

Η ομάδα αυτή θα έχει παρουσία μέσα σε λίγα Πανεπιστήμια στα οποία υπάρχει έντονο πρόβλημα και θα δρα προληπτικά αλλά και για την αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας.

Για την ελεγχόμενη είσοδο στα Πανεπιστήμια τόνισε ότι πρόκειται για μια πρακτική που χρησιμοποιείται σε πολλά ιδρύματα διεθνώς, πως είναι ένα αίτημα χρόνων και δεν μπορεί κάποιοι να θέλουν να μείνει η χώρα στο χθες.

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε επίσης ότι με τις αλλαγές που προωθούνται δίνεται τέλος στους λεγόμενους αιώνιους φοιτητές, ενώ για εκείνους που ήδη φοιτούν ο χρόνος ξεκινά να κυλά από τώρα, άρα έχουν 2 ή 3 χρόνια αν πρόκειται για ιατρική σχολή προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.