Ν. Κεραμέως: Δεν νοείται εισαγωγή σε σχολές με βαθμολογία 0,8

Ν. Κεραμέως: Δεν νοείται εισαγωγή σε σχολές με βαθμολογία 0,8

Τον έντονο προβληματισμό της για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών και τους ιδιαίτερα χαμηλούς βαθμούς εισαγωγής σε πανεπιστημιακά τμήματα εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία έχει προαναγγείλει την επαναφορά της βάσης του 10.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ANT1, σχετικά με τις χαμηλές βαθμολογίες με τις οποίες εισήχθησαν μαθητές σε Σχολές ΑΕΙ, η κ. Κεραμέως είπε ότι «η Κυβέρνηση έχει από καιρό πει ότι πρέπει να υπάρχει μια ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα ορίζεται από την Πολιτεία και από εκεί και πέρα να μπορεί κάθε Πανεπιστήμιο να ορίζει, εάν θέλει, ακόμη υψηλότερη βάση».

«Τα σημερινά αποτελέσματα πρέπει να μας προβληματίσουν, όπως έκανα κι εγώ όταν είδα σήμερα ότι μπαίνει στο Πανεπιστήμιο ένας μαθητής με βαθμολογία 0,8», τόνισε η υπουργός Παιδείας, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει αδήριτη ανάγκη για αλλαγή, η οποία όμως, όπως υπογράμμισε, θα γίνει μετά από ευρύ κοινωνικό διάλογο.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στην αναθεώρηση του Συντάγματος, λόγω της οποίας δεν μπορούν για τα επόμενα δέκα χρόνια να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

Η υπουργός επισήμανε ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει να αιφνιδιάσει τα παιδιά που προετοιμάζονται για να δώσουν εξετάσεις, ότι έχει κάνει ορισμένες διορθωτικές αλλαγές, αλλά δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο ισχύον σύστημα για τα παιδιά που φοιτούν τώρα στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου.

Σε ό,τι αφορά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η κ. Κεραμέως ανέφερε πως «ήδη όλα τα βιβλία έχουν ήδη παραδοθεί στα σχολεία όλης της χώρας, ενώ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι διορισμοί των αναπληρωτών εκπαιδευτικών». Επισήμανε πάντως ότι «η Κυβέρνηση θεωρεί απαράδεκτο οι εκπαιδευτικοί να μαθαίνουν την τελευταία στιγμή που διορίζονται», τονίζοντας ότι στόχος είναι την επόμενη χρονιά να γίνει όλη η διαδικασία πολύ νωρίτερα.

Διαβάστε ακόμα:

- Στο Πανεπιστήμιο με βαθμολογία 4,7!