Ν. Δένδιας: Στρατηγική η σχέση μας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ν. Δένδιας: Στρατηγική η σχέση μας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Στρατηγική χαρακτήρισε τη σχέση της Ελλάδας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Άμπου-Ντάμπι. Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις σε Τουρκία, Λιβύη και Μέση Ανατολή.

«Είχα τη χαρά να συναντήσω εδώ, στο Άμπου-Ντάμπι, κατά την τέταρτη κατά σειρά επίσκεψή μου, και μετά και από επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τον φίλο μας Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan», τόνισε ο υπουργός.

Όπως σημείωσε, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν καταρχήν για τις σχέσεις Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε όλους τους τομείς – στην άμυνα, την ενέργεια, την οικονομία, τον τουρισμό.

Για την επίσκεψη του Ινδού ΥΠΕΞ στην Αθήνα

Παράλληλα, πραγματοποίησαν γενική κοινή κατόπτευση των θεμάτων της ευρύτερης περιοχής - της Τουρκίας, της Λιβύης, της Μέσης Ανατολής. Ο Νίκος Δένδιας γνωστοποίησε ότι ενημέρωσε τον ομόλογό του των Εμιράτων για την προσεχή επίσκεψη στην Αθήνα του υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας, γεγονός το οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερης σημασίας.

«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η σχέση μας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι στρατηγική σχέση. Μία σχέση μακράς πνοής, που σημαίνει πολλά και για τις δύο χώρες», κατέληξε ο Έλληνας υπουργός.