7ος χρόνος, ημέρα 2056η
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Μπαράζ περιοδειών Μητσοτάκη με το βλέμμα στην επόμενη μέρα της πανδημίας

Μπαράζ περιοδειών Μητσοτάκη με το βλέμμα στην επόμενη μέρα της πανδημίας

Τον γύρο της Ελλάδας μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο σχεδιάζει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρά το γεγονός ότι οι όποιες φωνές ακούστηκαν στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες έχουν εδώ και καιρό σωπάσει, μια και ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, η επιλογή του να προχωρήσει σε στοχευμένες επισκέψεις σε ολόκληρη τη χώρα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως ως προς τη χρονική συγκυρία αλλά και ως προς τη στόχευση. 

Η εκτίμηση που υπάρχει στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι ότι η απευθείας επαφή με τους πολίτες ευνοεί τον κ.Μητσοτάκη, ο οποίος επιμένει να μην μένει «έγκλειστος», όπως ο προκάτοχος του, στο Μαξίμου αλλά να βγαίνει εκτός των τειχών. Η απόφαση αυτή δεν ήρθε τυχαία καθώς σημαντικό ρόλο έπαιξαν σε αυτή δύο παράγοντες. 

Από τη μία ο τερματισμός των αυστηρών περιοριστικών μέτρων απέναντι στον κορονοϊό και από την άλλη οι καλοκαιρινοί μήνες που έρχονται προδιαθέτουν για έναν άτυπο κύκλο περιοδειών σε ολόκληρη τη χώρα, ο οποίος θα έχει αφετηρία τη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Τετάρτης. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η αρχή του καλοκαιριού αποτελεί την κατάλληλη περίοδο για την κυβέρνηση να στείλει το μήνυμα ότι η χώρα αλλάζει σελίδα και αφήνει πίσω της τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας.

Όλες λοιπόν οι σχεδιαζόμενες επισκέψεις του κ. Μητσοτάκη θα έχουν έναν ξεκάθαρο σκοπό: Την ανάδειξη θετικών ειδήσεων κυρίως στο πεδίο της οικονομίας και των επενδύσεων, εν μέσω κορονοϊού. 

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί  λοιπόν για μία ακόμα φορά τη συμπρωτεύουσα τους τελευταίους μήνες, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον που έχει για τη Βόρεια Ελλάδα. Θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του νέου τερματικού αεροδρομίου «Μακεδονία». Πρόκειται για μία εκδήλωση με μεγάλη συμβολική αξία καθώς ουσιαστικά αποτυπώνει μία επένδυση που δεν σταμάτησε ούτε για ένα λεπτό ακόμα και μέσα στις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία.

Μία επένδυση που  έχει σημαντικό αντίκτυπο και στον τομέα του τουρισμού που τόσο επιθυμεί η Ελλάδα να ενισχύσει ειδικά αυτό το καλοκαίρι. Μετά τη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Κρήτη, όπου μεταξύ των άλλων θα επισκεφθεί και τις εργασίες στο βόρειο οδικό άξονα του νησιού.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης στις αρχές Ιουνίου θα επισκεφτεί το νησί της Αστυπάλαιας όπου θα πραγματοποιηθεί η επένδυση της VW. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η οδηγία του πρωθυπουργικού γραφείου προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου είναι σαφής: Το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι καλοκαίρι δουλειάς και όχι ξεκούρασης με πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη προγραμματίζονται εξορμήσεις υπουργών και υφυπουργών για ζητήματα των αρμοδιοτήτων τους.