«Δεν θα κυκλοφορούν στην Ελλάδα όσοι έκαψαν και μαχαίρωσαν στη Σάμο»

«Δεν θα κυκλοφορούν στην Ελλάδα όσοι έκαψαν και μαχαίρωσαν στη Σάμο»

Αυστηρό μήνυμα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook στέλνει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για τα άτομα που συμμετείχαν στις αιματηρές συμπλοκές στη Σάμο, τονίζοντας πως «όσοι έκαψαν και όσοι μαχαίρωσαν δεν θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα».

Συγκεκριμένα ο κ. Χρυσοχοΐδης σχολιάζοντας τα επεισόδια που ξέσπασαν πριν δύο ημέρες στο νησί έγραψε: «Σάμος. Όσοι έκαψαν και όσοι μαχαίρωσαν, αντιμετωπίζουν το νόμο. Δεν θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία προχώρησε σε 12 συλλήψεις ατόμων, ηλικίας από 15 έως 34 ετών, για τα επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της πόλης και στο Hot Spot στο Βαθύ.

Επτά άτομα, κατηγορούνται κατά περίπτωση, για συμπλοκή και συμμετοχή στα επεισόδια εντός του ΚΥΤ, ενώ δύο από αυτούς κατηγορούνται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας με τη χρήση αιχμηρών αντικειμένων. Τέσσερα άτομα, κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια εντός του ΚΥΤ, ενώ ένα ακόμα άτομο κατηγορείται για τον εμπρησμό.

Επίσης, έχει ταυτοποιηθεί ένας αλλοδαπός ηλικίας 15 ετών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου και ένας ακόμη αλλοδαπός ηλικίας 19 ετών, για εμπρησμό.