Κυρ. Μητσοτάκης: To 11ο συνέδριο αφετηρία για να ξανακάνουμε τη ΝΔ κυβέρνηση

Κυρ. Μητσοτάκης: To 11ο συνέδριο αφετηρία για να ξανακάνουμε τη ΝΔ κυβέρνηση

Του Γιάννη Τρουπή

Αφετηρία για να ξαναγίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 11ο Συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο, μιλώντας σήμερα στο Περιστερι τελευταίο σταθμό της; Προσυνεδριακής διαδικασίας.

Ξεκινήσαμε, είπε, αυτή τη διαδρομή των προσυνεδρίων της Νέας Δημοκρατίας από την Νίκαια. Καταλήγουμε σήμερα εδώ στο Περιστέρι, στο δρόμο για το 11ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το επόμενο σαββατοκύριακο που θα σηματοδοτήσει την αφετηρία της μεγάλης μας διαδρομής για να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία Κυβέρνηση σε αυτό τον τόπο. Και να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τη χειρότερη Κυβέρνηση που έχουμε δει από την μεταπολίτευση και μετά.

Αλλά για να μπορούμε να το κάνουμε αυτό και να πετύχουμε μία εκλογική νίκη τόσο ισχυρή που θα μας λύσει τα χέρια την επόμενη μέρα θα πρέπει να πείσουμε τους πολίτες, όχι μόνο ότι είμαστε διαφορετικοί και καλύτεροι από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι έχουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο για το πώς θα οδηγήσουμε την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ΝΔ σύντομα θα κληθεί να βγάλει “για μία ακόμα φορά τη χώρα από την κρίση”, τόνισε ότι η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έκανε ειδική αναφορά στο σχέδιο του κόμματος του.

“Το σχέδιο μας για την επόμενη μέρα δεν μπορεί να είναι κάτι το αφηρημένο. Πρέπει να είναι αναλυτικό και κοστολογημένο.

Οι καλές κυβερνήσεις χτίζονται στην αντιπολίτευση για να μπορέσουμε την επόμενη μέρα να πιάσουμε τον ταύρο από τα κέρατα, ως κυβέρνηση. Η χώρα πλήρωσε ακριβά το πείραμα με τον ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ θα έρθει για μία ακόμα φορά να βγάλει τη χώρα από την κρίση” σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Η ημερίδα είχε ως κεντρικό θέμα το περιβάλλον , την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και το ζήτημα της πολιτικής προστασίας.

Από την τοποθέτηση του κ.Μητσοτάκη δεν έλειψαν οι αναφορές στις πρόσφατες καταστροφές στην Μάνδρα, για τις οποίες τόνισε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες που θα πρέπει να διερευνηθούν.

“Οταν πήγα στην Μάνδρα διαπίστωσα ότι η κατάληξη ενός εκ των δύο ρεμάτων ήταν στην ουσία το νηπιαγωγείο της πόλης, το οποίο βρίσκεται στην κατάληξη του ρέματος. Είμαστε τυχεροί που το φαινόμενο χτύπησε στις εξι το πρωί γιατί διαφορετικά θα είχαμε θρηνήσει πολλά περισσότερα θέματα. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και πρέπει να διερευνηθούν “ ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η κλιματική αλλαγή συνιστά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον τόπο μας, όχι μόνο σε ότι έχει να κάνει με τις φυσικές καταστροφές, αλλά συνολικά με την οικονομία μας επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης , συμπληρώνοντας ότι πρωταρχική υποχρέωση κάθε πολιτείας είναι να προστατεύει τις ζωές και τις περιουσίες των ανθρώπων.

“Δεν υπάρχει υποκατάστατο για το σωστό σχεδιασμό. Δική μου δέσμευση είναι πως θα γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Μάνδρας. Αν δεν γίνουν από αυτή την κυβέρνηση , θα γίνουν από την επόμενη της ΝΔ” ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος άφησε αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή του πλαισίου αντιμετώπισης των αυθαιρέτων.

Ο μεγάλος πλούτος της χώρας μας είναι το φυσικός μας περιβάλλον τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι αναφορικά με την πολιτική για το περιβάλλον δεν απαιτούνται χρήματα, αλλά σωστή προετοιμασία και ικανοί άνθρωποι.