Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, 13:45

-A +A

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο πατριωτισμός να μην γίνει προσάναμμα ενός στείρου και ακραίου εθνικισμού

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, 13:45
Κυρ. Μητσοτάκης: Ο πατριωτισμός να μην γίνει προσάναμμα ενός στείρου και ακραίου εθνικισμού
-A +A

«Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε μορφής κατάληψη», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στην Πάτρα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη στο πλαίσιο του εορτασμού του πολιούχου της πόλης, Άγιου Ανδρέα.

«Άλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναγνωρίζοντας «απόλυτα την αγανάκτηση όλων όσοι σήμερα επιλέγουν να βρεθούν απέναντι στην κακή Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος».

«Όμως κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση ο υγιείς πατριωτισμός να γίνει προσάναμμα ενός στείρου και ακραίου εθνικισμού στα χέρια κάποιων επιτήδειων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναλυτικά, δήλωσε: 

«Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε μορφής κατάληψη. Άλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις. Θέλω με την ευκαιρία αυτή, να πω ότι καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτηση όλων όσοι σήμερα επιλέγουν να βρεθούν απέναντι στην κακή συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Όμως, κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση ο υγιής πατριωτισμός να γίνει προσάναμμα ενός στείρου και ακραίου εθνικισμού στα χέρια κάποιων επιτήδειων. Θα πρέπει όλοι μαζί να βρεθούμε απέναντι σε αυτούς οι οποίοι επιδιώκουν να ριζοσπαστικοποιήσουν τη νέα γενιά εξυπηρετώντας έτσι τις αλλότριες δικές τους κομματικές επιδιώξεις. Ο κάθε Έλληνας και το κάθε νέο παιδί έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί απέναντι σε αυτήν την κακή συμφωνία. Ας το κάνει, όμως, κρατώντας τα σχολεία ανοιχτά και σεβόμενος πάντα τους δημοκρατικούς θεσμούς της πατρίδας μας».

Μητσοτάκης Πάτρα

Μητσοτάκης Πάτρα 2

Κυβερνητικές πηγές:  Κάποιοι μπήκαν στην πολιτική μέσα από κοινωνικούς αγώνες

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τις καταλήψεις, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν τα εξής:

«Πράγματι. Άλλοι μπήκαν στη πολιτική δράση μέσα από κοινωνικούς αγώνες, άλλοι ως κληρονόμοι με τη στήριξη του μπαμπά και της αδελφής τους και άλλοι έχτισαν καριέρες ψαρεύοντας στα θολά νερά του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας, μας κρίνει όλους ο λαός...».

Διαβάστε ακόμα:

- «Στη σέντρα» βγάζει ο Μητσοτάκης το δήθεν αριστερό πρόσημο της κυβέρνησης Τσίπρα

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα