Κυρ. Μητσοτάκης: Κινδυνεύουμε να γίνουμε εκβιαζόμενη Δημοκρατία

Κυρ. Μητσοτάκης: Κινδυνεύουμε να γίνουμε εκβιαζόμενη Δημοκρατία

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Πρώτη προτεραιότητα για την Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι για το κόμμα του η ασφάλεια είναι στην κορυφή της ατζέντας, χωρίς όμως να συμβαίνει το ίδιο και με την σημερινή κυβέρνηση.

«Κινδυνεύουμε να γίνουμε εκβιαζόμενη Δημοκρατία, οι τελευταίες δράσεις του Ρουβίκωνα έχουν πολιτικό πρόσημο. Δεν νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να φυλάσσεται αποτελεσματικά η Βουλή. Ο φρούραρχος θα έπρεπε να είχε φύγει ήδη. Για εμάς είναι προτεραιότητα η ασφάλεια, για την σημερινή κυβέρνηση όχι. Το πρόγραμμά μας προβλέπει ενίσχυση επιχειρησιακή της ΕΛΑΣ, προσλήψεις και επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, καινούργια περιπολικά, καινούργια αλεξίσφαιρα γιλέκα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα επέμεινε στην ανάγκη κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. «Καταργούμε άμεσα το άσυλο, μέσα στα πρώτα τρία νομοσχέδια θα είναι η κατάργηση του ασύλου. Το άσυλο αυτή την στιγμή είναι άσυλο ανομίας, παραβατικότητας. Το πανεπιστημιακό άσυλο ενδιαφέρει πάρα πολύ τους μαθητές και τους γονείς», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι η ΝΔ διαθέτει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την ανάπλαση της περιοχής του αρχαιολογικού μουσείου.

«Έχω ένα φιλόδοξο σχέδιο ένα εμβληματικό σχέδιο, το νέο αρχαιολογικό μουσείο, με μία υπόγεια είσοδο, όχι κατ'' ανάγκην με το να φύγει η αρχιτεκτονική σχολή από το πολυτεχνείο. Ένα έργο μακροπρόθεσμο, που μπορεί να συνδυαστεί με μία προσπάθεια οικονομικής αναζωογόνησης της περιοχής συμπεριλαμβανομένων και των Εξαρχείων», επεσήμανε.

Η κυριαρχία της ΝΔ ως προς το οικονομικό πρόγραμμα είναι σαφής έναντι του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας και την λεγόμενη 13η σύνταξη.

«Δεν είναι 13η σύνταξη γιατί αν ήταν θα ήταν ύψους 2,2 δισ. ευρώ. Οι συνταξιούχοι ξέρουν. Έχω πει εδώ και 10 μέρες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν μπορούσε μαζί με το ψηφοδέλτιο θα έδινε και μετρητά. θα προτείνω στην επόμενη βουλή να ψηφίσει το σώμα να μην μπορεί να δοθεί κανένα επίδομα τρεις μήνες πριν από τις εκλογές. Εμείς θα δίνουμε το επίδομα αλλά από το πλεόνασμα και όχι από το υστέρημα του λαού», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα υπάρχει μία καθαρή νίκη για την ΝΔ. Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον ότι όλοι προεξοφλούν τον πρώτο. Όλη η συζήτηση γίνεται για τη διαφορά και όχι για τον πρώτο. Θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου να είναι ξεκάθαρο ότι το πρώτο βήμα για την πολιτική αλλαγή έγινε. Η χώρα το αργότερο μέχρι τις 20 Οκτωβρίου θα πάει σε εκλογές, θα ήταν καλό να αποφύγουμε για ένα τετράμηνο η χώρα να έχει μία κυβέρνηση χωρίς νομιμοποίηση», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης σε σχέση με το τί περιμένει από την κάλπη της Κυριακής.

«Όσο πιο αδύναμη είναι η Χρυσή Αυγή τόσο το καλύτερο για το πολιτικό σύστημα. Καλώ τους πολίτες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια συμπόρευση, το διακύβευμα ξεπερνά τις παραδοσιακές γραμμές. Δεν υπάρχει ίση απόσταση. Και αυτοί που μιλούν για ίσες αποστάσεις μέσα τους δεν το πολυπιστεύουν», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνοντας κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους που δεν στήριξαν την ΝΔ, να το κάνουν την Κυριακή. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε και το σενάριο της προσφυγής στις εθνικές κάλπες τον Ιούνιο, μετά τις ευρωεκλογές. «Ο κ. Τσίπρας δε θα αιφνιδιάσει κανέναν αν προκηρύξει εκλογές τον Ιούνιο, θα πετάξει λευκή πετσέτα. Προσεγγίζω αυτή την εκλογή με πολύ σεβασμό στη διαδικασία» ήταν η απάντηση του κ.Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης ταύτισε τον ΣΥΡΙΖΑ με την ρητορική που χρησιμοποιεί η ακροδεξιά στην Ευρώπη, επιμένοντας στην παρουσίαση του προγράμματός του για την Υγεία προς όφελος του πολίτη, όπως είπε, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι δε θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο τομέα.

«Τα νοσοκομεία μας θα διοικούνται από ικανά στελέχη, όχι από αποτυχημένους βουλευτές. Κανένα κόστος για τους πολίτες από σύμπραξη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην Υγεία. Για πηγαίνετε να δείτε το τί γίνεται για παράδειγμα στο Αττικό Νοσοκομείο σήμερα με τους τομογράφους. Δε θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο τομέα. Στοχευμένη πολιτική προσλήψεων όπου έχουμε ανάγκες. Νοσηλευτές, αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί. Η αξιολόγηση δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα. Έχει τη λογική επιβράβευσης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.