Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν είναι γλάστρα ο Στ. Κυμπουρόπουλος

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν είναι γλάστρα ο Στ. Κυμπουρόπουλος

Του Γιάννη Τρουπή

Με σκωπτική διάθεση σχολίασε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα Γιάννενα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επιλογή του πρωθυπουργού να εξαγγείλει την λεγόμενη 13η σύνταξη, λίγο πριν τις ευρωπαϊκές και περιφερειακές εκλογές. 

«Πολύ λίγα, πολύ αργά. Τέσσερα χρόνια διέλυσε τη μεσαία τάξη, εξαφάνισε τους συνταξιούχους. Οι Έλληνες του έχουν γυρίσει ήδη την πλάτη. Την 26η Μαΐου θα του στείλουν και το τελευταίο μήνυμα» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, ο κ.Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα προς τους πολίτες βάζοντας το δίλημμα για την επερχόμενη ευρωκάλπη.

«Στις 26 Μαΐου θα επιλέξουμε τους επόμενους ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους. Ο κ. Τσίπρας μας είπε χθες ότι θέλει να μετατρέψει την 26η Μαΐου σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του. Του απαντώ ότι η 26η Μαΐου θα είναι ψήφος απόρριψης της κυβέρνησής του και ψήφος εμπιστοσύνης για την ΝΔ» επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης. 

Με οξύτητα ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε και στη φράση του πρωθυπουργού από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, όπου ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε γλάστρα τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

«Αισθάνθηκα προσωπικά την ανάγκη να καταθέσω την πρόταση μομφής εναντίον ως ελάχιστη μορφή αξιοπρέπειας σε έναν άνθρωπο που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες όταν έχεις θέληση. Ο άνθρωπος αυτός απαξιώθηκε προσωπικά από τον κ. Τσίπρα όταν χθες τον αποκάλεσε γλάστρα. Δεν είναι γλάστρα ο κ. Κυμπουρόπουλος. Είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος που διεκδικεί ίσες ευκαιρίες. Αν κάτι απέδειξε η χθεσινή συζήτηση στη βουλή είναι ότι ο κ.Τσίπρας με τον απαξιωτικό ενικό που χρησιμοποίησε απέναντι στο πρόσωπό μου, απέδειξε αυτό που λέμε εδώ και καιρό. Ο Τσίπρας και ο Πολάκης είναι το ίδιο πράγμα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε ειδικά στους νέους ανθρώπους, καλώντας τους να μην επιλέξουν την αποχή. 

«Εισπράττω την βουή οργή της κοινωνίας απέναντι σε μία κακή κυβέρνηση. Είμαστε εδώ για να πούμε στους πολίτες ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Μην επιλέξετε την αποχή, μην ενδώσετε τις πιέσεις όλων όσοι λένε ότι όλοι είναι ίδιοι, δεν είναι. Κάνω έκκληση στους δημοκρατικούς πολίτες. Αφήστε στην άκρη ό,τι μας χώριζε. Στηρίξτε την ΝΔ. Δώστε μου την δύναμη να αλλάξω την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ειδική αναφορά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα , δείχνοντας ότι υπολογίζει στην στήριξή του, για την περίοδο μετά τις εκλογές.

«Είμαστε υπερήφανα μέλη του ΕΛΚ, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού κόμματος. Αγωνιζόμαστε σε μία Ευρώπη που αλλάζει. Και την επόμενη μέρα η Ευρώπη θα κληθεί να μας βοηθήσει. Θα χρειαστούμε την Ευρώπη αρωγό, όπως όταν η Τουρκία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου όπως κάνει σήμερα» είπε χαρακτηριστικά . 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Γιάννενα θέλησε να στείλει και  ένα  μήνυμα στην Αλβανία και μάλιστα σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο. 

«Ο δρόμος της Αλβανίας θα παραμένει κλειστός όσο η Αλβανία δε σέβεται την ελληνική εθνική μειονότητα. Όσο η αλβανική κυβέρνηση επιβουλεύεται τις περιουσίες των Ελλήνων. Η κόκκινη γραμμή, την οποία τραβάμε είναι αδιαπραγμάτευτη. Θα σταθούμε κοντά στα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας με τρόπο που δε θα επιδέχεται καμία αμφισβήτηση» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.