Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, 15:09

-A +A

Κ. Γαβρόγλου: «Πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους;»

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, 15:09
Κ. Γαβρόγλου: «Πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους;»
-A +A

Ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε συνέντευξή του, καλεί το φοιτητικό κίνημα να διεκδικήσει τους πανεπιστημιακούς του χώρους. «Πού είναι το φοιτητικό κίνημα, πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;», σημείωσε αναφερόμενος στις ευθύνες για τη διαφύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων.

Ο αρμόδιος υπουργός επισήμανε ότι «το πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης και έρευνας και δεν θα πρέπει να υπάρχει χώρος για κανενός είδους παραβατικότητα».

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ο κ. Γαβρόγλου, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η διακριτότητα των ρόλων κράτους-Εκκλησίας. «Κράτος και Εκκλησία αντιλαμβανόμαστε αυτή τη διακριτότητα και δομούμε συνεχώς σχέσεις συνεργασίας με γνώμονα το καλό των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας και της αλληλεγγύης», σημείωσε  και πρόσθεσε «ήδη προχωρήσαμε στην καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας, κάτι που δεν έχει γίνει για παρά πολλές δεκαετίες».

Για τις αλλαγές στην Γ'' Λυκείου και το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι η νομοθέτηση των αλλαγών θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Τέλος, σε ότι αφορά τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «οι πρώτοι 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2019. Θα κάνουμε το παν για να μην υπάρξει η όποια αμφισβήτηση».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα