8ος χρόνος, ημέρα 2435η
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση βάζει «λουκέτο» στο νοσοκομείο του Ναυπλίου

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση βάζει «λουκέτο» στο νοσοκομείο του Ναυπλίου

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε με καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή την απόφαση της πρώτης να καταργήσει τις εφημερίες στο νοσοκομείο Ναυπλίου και να του βάλει, όπως τονίζει, ουσιαστικά «λουκέτο».

Αναλυτικά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία τονίζει:

«Η κυβέρνηση όταν ήταν στην αντιπολίτευση έλεγε ότι θα ανοίξει τα 10 Νοσοκομεία, που έκλεισαν το έτος 2014. Τώρα ως κυβέρνηση ξέχασε τι έλεγε.

Δια της συρρίκνωσης, απαξίωσης και των ελλείψεων Προσωπικού, μετατρέπει τα 30 διασυνδεόμενα Νοσοκομεία της χώρας σε Κέντρα Υγείας (π.χ. Νάουσα, Αμαλιάδα, Μεσολόγγι κλπ.).

Αυτό όμως που συμβαίνει στο Ναύπλιο ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Ούτε Κέντρο Υγείας. Βάζουν λουκέτο στο Νοσοκομείο αφού σταματάει να εφημερεύει. Πριν καλά καλά στεγνώσει η μελάνη του Νόμου 4600/2019 του Υπουργείου Υγείας που δίνει τη δυνατότητα στο άρθρο 129 να μετακινούνται οι γιατροί στα Νοσοκομεία τα οποία βρίσκονται υπό ενιαία Διοίκηση.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας που εποπτεύει τα Νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους, αποφάσισε να δημιουργήσει ενιαίο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Άργους και το Νοσοκομείο Ναυπλίου να μην εφημερεύει καθόλου. Ουσιαστικά ΛΟΥΚΕΤΟ.

Κλείνουν το Νοσοκομείο μιας πόλης που κατακλύζεται από τουρίστες και δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής προσέρχονται για υπηρεσίες υγείας.

Δεν υπολογίζουν τίποτα. Που είναι η κοινωνική ευαισθησία; Οι κάτοικοι είναι ξεσηκωμένοι. Στηρίζουμε την λειτουργία και την αναβάθμιση και των δύο Νοσοκομείων του Νομού Αργολίδας (Άργος και Ναύπλιο).

Σας κοινοποιούμε την απόφαση της Διοίκησης και την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων».

Δείτε εδώ την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Φωτογραφία intime news