Καμμένος διαψεύδει Κοτζιά: «Δεν τα είπα». Ποιος λέει ψέματα;

Καμμένος διαψεύδει Κοτζιά: «Δεν τα είπα». Ποιος λέει ψέματα;

Μέσω twitter ο Π. Καμμένος διαψεύδει τον Ν. Κοτζιά που επισήμως έχει καταγγείλει με δηλώσεις του ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατηγόρησε συνολικά την κυβέρνηση ότι χρηματοδοτήθηκε από τον Τζόρτζ Σόρος. Το ερώτημα πλέον είναι ποιος από τους δύο λέει ψέματα και τι προτίθεται να πράξει το Μέγαρο Μαξίμου που μέχρι τώρα τηρεί απόλυτη σιωπή. 

Με τα ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα και την κυβέρνηση εγκλωβισμένη στην κόντρα Καμμένου - Κοτζιά και στο φόβο να λάβουν μορφή χιονοστιβάδας οι εκατέρωθεν καταγγελίες και αποκαλύψεις, το Μαξίμου επιχειρεί να διατηρήσει στο προσκήνιο την υπόθεση της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου ως αντιστάθμισμα στα όσα έχουν ειπωθεί από τα ίδια του τα στελέχη για χρηματισμούς, δωροδοκίες, εκβιασμούς και λάσπη.

Ο Πάνος Καμμένος επέλεξε με καθυστέρηση μίας περίπου εβδομάδας να απαντήσει στον Νίκο Κοτζιά με ένα tweet στο οποίο αναφέρει ότι δεν μίλησε στο υπουργικό συμβούλιο για χρηματισμό από τον επιχειρηματία Τζόρτζ Σόρος με 50 εκατ. ευρώ. Επικαλούμενος μάλιστα τα πρακτικά αλλά και τους παρόντες υπουργούς της κυβέρνησης διαψεύδει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και κινούμενος στη γραμμή Μαξίμου κάνει λόγο για «ορφανά του Σημίτη» που μετά την παραζάλη τους από την προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου.

Αυτή η πρώτη ουσιαστικά ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ήρθε λίγες ώρες μετά τη στήριξή του από έναν εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, τον Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος δήλωσε το πρωί ότι αν και ήταν στο υπουργικό δεν άκουσε τον Πάνο Καμμένο να λέει κάτι σχετικό με χρηματισμούς και δωροδοκίες.

Η δήλωση αυτή εκτιμήθηκε ως παρέμβαση από την πλευρά του Μαξίμου και πράσινο φως για πλήρη στήριξη του Πάνου Καμμένου. Αποτελεί πλήρες άδειασμα του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος έχει αποστείλει και μια πολυσέλιδη επιστολή παραίτησης στην οποία περιγράφει, κατά πληροφορίες, όλα όσα τον οδήγησαν σε αυτή την επιλογή.

Μόνο που ο Χρήστος Σπίρτζης, με ανάρτησή του στο twiiter, έσπευσε να διευκρινίσει ότι λέγοντας πως δεν άκουσε τι ειπώθηκε στο υπουργικό ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει. Απλά καταγράφει ότι ο ίδιος δεν άκουσε. 

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Κοτζιάς ανέφερε στη συνέντευξή του στο Κρήτη TV ότι ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε συνολικά την κυβέρνηση πως χρηματίστηκε από τον επιχειρηματία Τζ. Σόρος καθώς και ότι κανείς δεν αντέδρασε σε αυτό ούτε καν ο πρωθυπουργός.

Το ζήτημα είναι πλέον ποιος από τους δύο λέει ψέματα. Και αυτό μπορεί να το λύσει επισήμως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας στη δημοσιότητα και την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, όπως ζητεί συνολικά η αντιπολίτευση.