Καμία απάντηση στις αιτιάσεις Βρούτση για τις συντάξεις από το υπουργείο Εργασίας

Καμία απάντηση στις αιτιάσεις Βρούτση για τις συντάξεις από το υπουργείο Εργασίας

Μετά την κριτική που άσκησε ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιάννης Βρούτσης για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, το υπουργείο Εργασίας επιτέθηκε σε προσωπικό επίπεδο, χωρίς να δώσει απαντήσεις στις αιτιάσεις του.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βρούτσης επισημαίνει στη δήλωσή του: «τη στιγμή που εκατομμύρια συνταξιούχοι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς δεν γνωρίζουν τι θα συμβεί με τις συντάξεις τους, η κυβέρνηση -για πολλοστή φορά- εξαπατά χιλιάδες συνταξιούχους που περιμένουν την απονομή της σύνταξής τους». Παράλληλα, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ σημειώνει ότι η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, «κατά τη συνήθη πρακτική της, μεταθέτει με νέα δήλωσή της το χρόνο απονομής των συντάξεων».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει: «Ο κύριος Βρούτσης φαίνεται ότι έχει πολύ μεγάλο θράσος, για να τολμά να κάνει αναφορές στις εκκρεμείς συντάξεις. Ξεχνά μάλλον ότι ήταν ο ίδιος και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας στα πρόθυρα της κατάρρευσης και τους συνταξιούχους στο κοινωνικό περιθώριο. Κάποια στιγμή, όμως, τα ψέματα του κυρίου Βρούτση πρέπει να τελειώσουν».

Και εν συνεχεία υποστηρίζει ότι:

- Η παρούσα κυβέρνηση μείωσε τις ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις κάτω από τις 50 χιλιάδες, καταβάλλοντας ταυτόχρονα 700 χιλιάδες συνταξιοδοτικές παροχές.

 - «Η παρούσα κυβέρνηση έστησε ξανά στα πόδια του το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) να παρουσιάζει πλεόνασμα 777 εκατ. ευρώ, μετά από μόλις έναν χρόνο λειτουργίας.

Και καταλήγει μεταξύ άλλων: «Όσο για τον κόσμο της εργασίας, γνωρίζει πολύ καλά ποιος υπερασπίζεται τα συμφέροντά του και ποιος τον εμπαίζει με θράσος και περισσή αλαζονεία. Γνωρίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις από τις 21 Αυγούστου και εργάζεται για την αύξηση του κατώτατου μισθού».