Κ. Χατζηδάκης: Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν μπορεί να γίνει απερίσκεπτα

Κ. Χατζηδάκης: Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν μπορεί να γίνει απερίσκεπτα

Η προσπάθεια είναι από το Μάιο να επιστρέψουμε την κανονικότητα, αλλά δεν μπορούμε να δώσουμε εγγυήσεις και σφραγίδες, ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης τονίζοντας ότι «η επιστροφή αυτή δεν μπορεί να γίνει απερίσκεπτα».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ανέφερε επίσης: «Κάναμε προσπάθεια με τόσο μεγάλη πειθαρχία, που δεν το περίμενε κανείς. Γιατί να την ανακόψουμε τώρα; Όπως ακούσαμε τους ειδικούς μέχρι τώρα, ας συνεχίσουμε να τους ακούμε», πρόσθεσε ενώ τόνισε ότι οι κινήσεις θα γίνουν σταδιακά καθώς «προτεραιότητα είναι να πάμε στις δουλειές μας».

Αναφερόμενος στα μέτρα οικονομικής στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων ο κ.Χατζηδάκης σημείωσε ότι είναι πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κρατήσει δυνάμεις για τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο γιατί ο ιός μπορεί να επιστρέψει. Άσκησε, δε, κριτική στις προτάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Α. Τσίπρα, για εμπροσθοβαρές πρόγραμμα δαπανών, λέγοντας: «Το να τα δώσεις όλα τώρα είναι μια απερίσκεπτη και επιπόλαια επιλογή. Δεν έχει νόημα να εξαντλείς τα πυρομαχικά ενώ ο ιός μπορεί να επανέλθει. Πρέπει να κρατήσεις δυνάμεις».

Σε ερώτηση, εξάλλου, για τα κορονοομόλογα υπογράμμισε ότι η συζήτηση δεν έχει λήξει και ότι υπάρχουν ακόμη και μέσα στη Γερμανία φωνές προς αυτήν την κατεύθυνση. «Δεν είναι μόνο θέμα αλληλεγγύης, είναι και προς ίδιον όφελος. Γιατί αν καταρρεύσει ο Νότος, δεν θα έχουν πού να εξάγουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.