«Le Parisien»: Η Ελλάδα έτοιμη να αλλάξει τη «σελίδα Τσίπρα»

«Le Parisien»: Η Ελλάδα έτοιμη να αλλάξει τη «σελίδα Τσίπρα»

«Η Ελλάδα έτοιμη να αλλάξει τη σελίδα Τσίπρα» σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» αναφερόμενη στις αυριανές εκλογές και προσθέτει: «Ο αρχηγός του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ και ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδος , που εξελέγη το 2015, αναμένεται να υποστεί σοβαρή ήττα στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «παρά το «όχι» (61,31%)των Ελλήνων στο σχέδιο ευρωπαϊκής συμφωνίας για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της χώρας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, ο Τσίπρας σταδιακά έλαβε αυστηρότερα μέτρα» και προσθέτει ότι έφερε τρίτο μνημόνιο με αντάλλαγμα την οικονομική βοήθεια. Για το λόγο αυτό επέβαλε, αναφέρει, δραστικές συνθήκες λιτότητας: χαμηλότερες συντάξεις, υψηλότεροι φόροι κ.ο.κ για να συμπληρώσει ότι «μέρος του εκλογικού σώματος της Συρίζας περιγράφει αυτή την καμπή ως προδοσία».

Ο νικητής των εκλογών θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα και προσθέτει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ σκοπεύει να προσελκύσει ξένους επενδυτές μειώνοντας τον εταιρικό φόρο για να αναζωογονήσει την οικονομία.