Η «επένδυση» του Αλέξη Τσίπρα στη νέα γενιά περνά και από την... κατάργηση των βάσεων

Η «επένδυση» του Αλέξη Τσίπρα στη νέα γενιά περνά και από την... κατάργηση των βάσεων

Μετά την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε να περάσουν όλοι οι μαθητές της φετινής τρίτης λυκείου χωρίς εξετάσεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας σειρά πήρε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ζητά να μην ισχύσει το σύστημα των βάσεων και να γίνει η εισαγωγή ακόμη και με βαθμό 3, όπως έγινε για παράδειγμα την περσινή χρονιά.

Η «επένδυση» στη νέα γενιά από την αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζεται με το «χάιδεμα» αυτιών παραγνωρίζοντας τη σημασία των πανεπιστημίων και ακυρώνοντας κατ' επέκταση την έννοια των πτυχίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να σηκώσει ψηλά το θέμα της εισαγωγής επικαλούμενος την πανδημία και το γεγονός πως υπήρξε μια «στρεσογόνος» χρονιά για τους μαθητές, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει να δημιουργήσει και σε αυτή την περίπτωση ένα ταξικό ιδεολογικό πρόσημο επαναλαμβάνοντας αίολες καταγγελίες περί εξυπηρέτησης κολεγίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή τάχθηκε κατά του νέου νόμου για τα ΑΕΙ, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι διατάξεις σχετικά με την ασφάλεια και τη φύλαξή τους, προκειμένου να σταματήσει το μοναδικό φαινόμενο που βιώνουν καθηγητές και φοιτητές σε μεγάλες κυρίως σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Επένδυσε όμως και στο θέμα των βάσεων υποστηρίζοντας πως γίνεται προκειμένου να μείνουν εκτός 20.000 έως 30000 μαθητές με σκοπό, κατά τον Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη της Κουμουνδούρου, να ωφεληθούν τα ιδιωτικά κολέγια από εγγραφές όσων αποτύχουν. Ευθέως δε μιλά για εξυπηρέτηση που γίνεται απο την κυβέρνηση.

Φυσικά παραγνωρίζουν το γεγονός πως με το σύστημα εισαγωγής που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση εφάρμοσε εισήχθησαν ως φοιτητές απόφοιτοι Λυκείου με βαθμό 3, δηλαδή επί της ουσίας με βαθμό που λαμβάνουν υποψήφιοι γράφοντας τα προσωπικά τους στοιχεία…

Οπως παραγνωρίζουν και το γεγονός πως η αθρόα εισαγωγή στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα γεννά το φαινόμενο των λεγόμενων αιώνιων φοιτητών.

Και μπορεί αυτό να εξυπηρετεί το σύστημα που η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση έφτιαξε ως Κυβέρνηση, με τις συνενώσεις ιδρυμάτων και άλλες αλχημείες, εν τούτοις το αποτέλεσμα δεν συνάδει με την εκπαίδευση σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή Δημοκρατία.

Το πρόβλημα είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται με τους αποφοίτους της τρίτης λυκείου ως εν δυνάμει ψηφοφόρους και αναζητούν ακροατήριο, οπως πράττουν καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι έχει βάλει στο στόχαστρο τη νέα γενιά. Είτε αυτό αφορά τις παραβιάσεις και παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων και τους συγχρωτισμούς στις πλατείες είτε πορείες είτε ακόμη και τις καταλήψεις, που έγιναν στις αρχές της σχολικής χρονιάς με διάφορα αιτήματα, μεταξύ των οποίων το να μην φορούν οι μαθητές μάσκες στα σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση το παιγνίδι με τους νέους αναμένεται να συνεχιστεί, αφού ο Αλέξης Τσίπρας εμμέσως πλην σαφώς πήρε τη σκυτάλη από της νεολαία του κόμματος που εκτός από ανοιχτά σύνορα ζητά και «ανοιχτή» εισαγωγή στα Πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις….