Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί τον Τσιόδρα

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί τον Τσιόδρα

Τον Απρίλιο με το πρώτο κύμα της πανδημίας να κορυφώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυε επίθεση κατά του Σωτήρη Τσιόδρα κατηγορώντας τον για κυβερνητική προπαγάνδα. Τώρα με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού να πλήττει τη χώρα και ολόκληρη την Ευρώπη επιλέγει την στοχοποίησή του επιβεβαιώνοντας πως το σκληρό ροκ και η ακραία αντιπολιτευτική τακτική αποτελούν κεντρική γραμμή ανεξαρτήτως των κρίσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όποιοι πίστεψαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιτελέσει τον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση εποικοδομητικά έπεσαν έξω. Η στροφή στην σοσιαλδημοκρατία και η άσκηση μιας κεντρογενούς πολιτικής έμεινε στις υποσχέσεις προς τους γεφυροποιούς που αναζητούσαν άλλοθι για την επιλογή τους να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση που σήμερα έχει η χώρα είναι αυτή που ο κόσμος βλέπει και η Κουμουνδούρου μέσα από την τακτική που εφαρμόζει ο πρόεδρος του κόμματος κινείται στη γραμμή του Παύλου Πολάκη και έχει ως βάση την στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων αλλά και όλων όσοι συμβάλλουν στην διαχείριση των κρίσεων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Η περίπτωση του Σωτήρη Τσίοδρα χαρακτηριστική. Από την πρώτη στιγμή δέχθηκε επιθέσεις με του εκφραστές του «μεταθαλογαριαστούμε» να τον βάζουν στο στόχαστρο της κριτικής τους. Το άρθρο του Θανάση Καρτερού, πρώην διευθυντή του γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού τον περασμένο Απρίλιο με τίτλο «όταν έκλαψε ο Τσιόδρας» χαρακτηριστικό.

Όπως και οι επιθέσεις εναντίον από τους λεγόμενους πραιτωριανούς και άλλα περιφερειακά στελέχη που επιχειρούσαν να τον αποδομήσουν αποδίδοντάς του έναν ρόλο εκπροσώπου της Κυβέρνησης και μάλιστα εκπροσώπου που μέσω της επιστημονικής του ιδιότητας «κάλυπτε» την κυβερνητική προπαγάνδα.

Η ευρεία και κυρίως η διεθνής αποδοχή του Σωτήρη Τσιόδρα και του έργου που επιτέλεσε ανάγκασαν την αντιπολίτευση να σταματήσει τις σε βάρος του βολές που έφτασαν σε ακραίας μορφής εκφάνσεις. Συνέβαλε σε αυτό και το γεγονός ότι βγήκε από το κάδρο της επικοινωνίας που βοήθησε τους σεναριογράφους να επικαλούνται διαφωνίες του με την κυβερνητική γραμμή στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η επανεμφάνισή του φαίνεται πως χτύπησε τον συναγερμό στην Κουμουνδούρου. Ο εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα με επίσημη ανακοίνωση, εκπροσωπώντας το κόμμα, έβαλε εναντίον του καταγγέλλοντάς τον για κάλυψη της κυβέρνησης. Μια θέση που έχει αποτυπωθεί και για άλλους επιστήμονες που μετέχουν στη διαχείριση και αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να αδυνατεί να αποδεχθεί ότι γίνεται διαχείριση μιας κρίσης που τείνει να οδηγήσει την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη σε μια άνευ προηγουμένου δυσμενή εξέλιξη τόσο στη δημόσια υγεία όσο και στην οικονομία.

Και για το λόγο αυτό βάλει κατά όσων μετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Στόχος να μην κερδίζει πόντους η κυβέρνηση στην κοινωνία. Μπροστά σε αυτή την απόφαση ουδείς δύναται να μείνει αλώβητος. Άλλωστε η γραμμή Πολάκη είναι κυρίαρχη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο επίσης στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού έσπευσε μάλιστα να επικαλεστεί στέλεχος του κόμματος που είχε δεχθεί κριτική για αναρτήσεις του σε βάρος της επιστημονικής ομάδας που διαχειρίζεται την υπόθεση του κορονοϊού. Επανέφερε μάλιστα ανάρτηση του Απριλίου κάνοντας λόγο για «αποκάλυψη του πολιτικού ρόλου κάποιων μελών της επιστημονικής επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Η ανακοίνωση του Νίκου Παππά και η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη επιβεβαιώνουν την γραμμή που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον όποιου ενοχλεί και χαλάει το αφήγημα του «κολασμένου χειμώνα» πάνω στο οποίο έχει στηρίξει όλη του την αντιπολιτευτική γραμμή το κόμμα, παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν αποδίδει. Οι δημοσκοπήσεις αδιάψευστος μάρτυρας, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει το παραμικρό από τους υψηλούς τόνους και την εμφυλιοπολεμική ρητορική.

Αντιθέτως δείχνει να χάνει στα ποιοτικά χαρακτηριστικά αφού οι πολίτες βλέπουν ότι ανεξαρτήτως θέματος και κρισιμότητας αυτού, το μόνο στο οποίο συμβάλλει είναι στην όξυνση του κλίματος.