Γ. Κουμουτσάκος: Χιλιάδες Σύροι μετανάστες μαζεύονται στη Σμύρνη

Γ. Κουμουτσάκος: Χιλιάδες Σύροι μετανάστες μαζεύονται στη Σμύρνη

Για συγκέντρωση χιλιάδων Σύρων μεταναστών στη Σμύρνη από την επαρχία Ιντλίμπ προειδοποίησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει τρόπο ενίσχυσης των θαλάσσιων συνόρων, «όμως είναι δύσκολο να στεγανοποιηθούν».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως «έχουμε εισροές από την Ανατολή και μηδενικές εκροές από τα βόρεια σύνορα μας».

Παράλληλα, τόνισε πως «έχουμε παραλάβει εκκρεμότητες άνω των 70.000 χιλιάδων αιτήσεων ασύλου που δεν έχουν εκδικαστεί», σημειώνοντας ότι για την αλλαγή στη διαδικασία χορήγησης ασύλου γίνεται «χειρουργική δουλειά» και χρειάζεται προσοχή.

«Δίνουμε μάχες στο εσωτερικό και το εξωτερικό για τις διαδικασίες άσυλου», πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος και αναφέρθηκε σε συγκρότηση «ομάδας της Μεσογείου μέσα στην Ευρώπη» με Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρο ώστε να ασκηθούν πιέσεις στην Ευρώπη και να δίνουν την ανάλογη προσοχή οι εταίροι για τις ροές προσφύγων και μεταναστών.

Ο κ. Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στην προηγούμενη κυβέρνηση, σχολίασε πως δεν είχε κουλτούρα επιστροφών μεταναστών. «Όταν λέγαμε "λιάζονται και φεύγουν", οι εταίροι μας έκλεισαν τα σύνορα», πρόσθεσε, αφήνοντας αιχμές κατά της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.