Γ. Βρούτσης: 424.000 εκκρεμείς συντάξεις μας κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Γ. Βρούτσης: 424.000 εκκρεμείς συντάξεις μας κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Στις 424.000 βρίσκονται οι εκκρεμείς συντάξεις σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. «424.000 είναι το πακέτο. Κι αν προσθέσω τις 40.000 εκκρεμείς υποθέσεις φτάνουμε σε 464.000. Αυτά μας παραδίδετε σαν βαριά κληρονομιά κι έτσι εξηγείται γιατί 4 χρόνια δεν μας απαντούσατε στις ερωτήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης διαβεβαίωσε σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις ότι  η μετάλλαξη σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα, θα γίνει κάτω από απόλυτη διαφάνεια, υπό την αυστηρή εποπτεία της ΤτΕ και της κεφαλαιαγοράς, με δέσμευση ότι κανένας συνταξιούχος που παίρνει επικουρική σύνταξη δεν θα χάσει ούτε ένας ευρώ και θα αφορά μόνο τους νέους συνταξιούχους.

Ακόμα δεσμεύτηκε ότι κανένα κοινωνικό επίδομα δεν πρόκειται να καταργηθεί αντιθέτως θα ενισχυθούν και θα διευρυνθούν! «Από αυτή χρονιά επίσης θα προσπαθήσουμε πετύχουμε το στόχο κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, ωστόσο εμείς τα επιδόματα δεν τα βλέπουμε ως αυτοσκοπό αλλά ως αποκούμπι βοήθειας για τον κόσμο που υποφέρει», σχολίασε σχετικά. 

Σε ό,τι αφορά την απεργία η κυβέρνηση θα καθιερώση την ηλεκτρονική ψηφοφορία, «ώστε να μην αποφασίζουν οι λίγοι για τους πολλούς», ενώ ο Υπουργός Εργασίας προανήγγειλε ότι τον Οκτώβριο θα έρθει νόμος για την αλλαγή στην ΕΡΓΑΝΗ.