Φωνάζουν «παρών» οι πρωταγωνιστές του δράματος του 2015

Φωνάζουν «παρών» οι πρωταγωνιστές του δράματος του 2015

Ο ένας μετά τον άλλο οι πρωταγωνιστές του παρ΄ολίγον μεγάλου δράματος, εξοστρακισμού της χώρας από τον ευρωπαϊκό πυρήνα στην περιφέρεια ενός «κόσμου» γεμάτου εθνικών κινδύνων, οικονομικών και κοινωνικών «αβύσσων» βγαίνουν τα τελευταία 24ωρα και φωνάζουν «παρών».  

 Οι κυβερνώντες του 2015, από τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευκλείδη, Τσακαλώτο, τον Γιάννη Δραγασάκη και τους άλλους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τους Πάνο Καμμένο, Γιάνη Βαρουφάκη, Ζωή Κωνσταντοπούλου ακόμη και τον συμπαθή Παναγιώτη Λαφαζάνη εισφέρουν καθοριστικά στην ανασύνθεση ενός πολιτικού εγκλήματος σε βάρος της χώρας αλλά και  των εξατομικευμένων ευθυνών τους.

Το πολιτικό έγκλημα, της τυχοδιωκτικής ανερμάτιστης, απαράσκευης, ανόητης και τζογαδόρικης διαπραγμάτευσης που οδήγησε στη σύγκρουση με τους εταίρους και πολιτικά και κοινωνικά ορόσημα: το  καταστροφικό κλείσιμο των τραπεζών που πανηγύριζε ο Βαρουφάκης, το διχαστικό δημοψήφισμα, την 17 ωρη  σκληρή διαπραγμάτευση του Τσίπρα όπου αποδέχθηκε, μεταξύ όλων των άλλων, να περάσει η δημόσια περιουσία στον έλεγχο των δανειστών για 99 ολόκληρα χρόνια και το οποίο είχαν απορρίψει πριν απ’ αυτόν δυο πρωθυπουργοί ( Σαμαράς και Παπανδρέου).

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν βάσιμους λόγους να προσβλέπουν στη λήθη του εκλογικού σώματος, τακτοποιώντας σύμφωνα με το manual της Αριστεράς τις ενοχές και τις αυτοκριτικές τους.

«Δεν θα αυτομαστιγωθούμε κιόλας» όπως με έξοχη θεατρικότητα είπε στην Κ. Ε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που ενδιαφέρεται να πραγματώσει την δεύτερη επιστροφή του στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Η συγχώρεση των πολιτικών αμαρτιών του πρώην πρωθυπουργού δεν θα προέλθει σίγουρα μέσα από ένα δημόσιο αυτοκριτικό… μαστίγωμα. Δεν είναι της ιδιοσυστασίας του και της αντίληψης του για το πως άρχει ένας ηγέτης. 

Το έδειξε ξανά με την εμφάνισή του στη Βουλή την Παρασκευή αλλά και με την ομιλία του στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε στους συντρόφους επιστροφή στο μάννα της εξουσίας. Με τους ίδιους τρόπους. Την ίδια μέθοδο. Τις ίδιες αξίες. Τα ίδια εργαλεία. Σίγουρα με άλλα πρόσωπα που θα υπηρετήσουν όμως το ίδιο σχέδιο. Την ανάληψη της κυβέρνησης και της εξουσίας! Όπως ορίζεται η εξουσία στις "πλάκες" της λενινιστικής αριστεράς.

Ο δήθεν μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ και το νέο όνομα στην μαρκίζα είναι η νέα μεταμφίεση ενός πολιτικού χαμαιλέοντα. Που προσπαθεί να κρύψει και να κρυφτεί από τα πεπραγμένα του.

Η οικονομική ζημία ίσως και να είναι το μικρότερο κακό που προκάλεσε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βλάβες στους Θεσμούς, οι ρωγμές στο κράτος δικαίου όπως αποκαλύπτονται με τις δυσώδεις αποκαλύψεις για την επιχειρούμενη εξόντωση πολιτικών αντιπάλων μέσω της σκευωρίας της Novartis, είναι η χειρότερη κληρονομιάς μιας βαθιά εξουσιαστικής αριστεράς.

Όσο πάντως εκείνος αποφεύγει το ενώπιος ενωπίον με τα λάθη του έρχονται τα…λάθη αυτοπροσώπως να επιδιώξουν το κλείσιμο πολιτικών λογαριασμών.

Εαυτών και αλλήλων.

Περιμένουν στη σειρά!

Ο πρώην συνεταίρος  και ανάλαφρος στη συνείδηση Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε στην τηλεόραση για να δηλώσει πως ο Γιάνης Βαρουφάκης έκλεινε deal με τον Σόιμπλε να μας δώσουν 50 δις. Ευρώ και να φύγουμε από την Ευρώπη.

Ο πρώην υπουργός των Οικονομικών του Γιάνης Βαρουφάκης που είναι έτοιμος με το στικάκι παρά πόδα να εμφανίσει τα πειστήρια της ενοχής για deal που έκανε ο κ. Τσίπρας με τους δανειστές για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου που δηλώνει πρόθυμη ακόμη και παρανομώντας να οδηγήσει στην αποκαθήλωση όλων τους.

Ο πρώην υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης που μέσω του Iskra προαναγγέλλει ότι ετοιμάζει βιβλίο για την χρονική περίοδο Ιανουάριος 2015 – Σεπτέμβριος του 2015 με συνταρακτικές αποκαλύψεις , σκληρές αλήθειες και…φωτιές.