Φ. Γεννηματά κατά Αλ. Τσίπρα για την απλή αναλογική

Φ. Γεννηματά κατά Αλ. Τσίπρα για την απλή αναλογική

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την απλή αναλογική εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN επισημαίνοντας ότι «η χώρα δεν πρέπει να μπει σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις με απλή αναλογική».
 
Επίσης η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι «ως υπεύθυνη αντιπολίτευση είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και για να ολοκληρωθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση», τονίζοντας ότι το ΚΙΝΑΛ δεν είναι δεκανίκι κανενός και ότι έχει το δικό του πρόγραμμα. «Θέλουμε να είμαστε η χρήσιμη πολιτική δύναμη για τη χώρα. Υπάρχουν λύσεις που προβλέπονται από το Σύνταγμα, αλλά όλα αυτά θα τα δούμε την επόμενη μέρα των εκλογών», πρόσθεσε σε άλλο σημείο της ομιλίας της.

Επισήμανε ακόμα ότι το ΚΙΝΑΛ έχει σταθερή ανοδική πορεία και η σταθερή βελτίωση των ποσοστών του δείχνει ότι χτίζεται ένας νέος φορέας σιγά-σιγά, που σταθερά όλο και περισσότερο κερδίζει έδαφος στη συνείδηση των προοδευτικών πολιτώ, ενώ αναφερόμενη στις εκλογές έστειλε το μήνυμα: «Ραντεβού λοιπόν με τους προοδευτικούς πολίτες στις 7 Ιουλίου με το Κίνημα Αλλαγής».