ΣΥΡΙΖΑ: Εξηγήσεις για τους χαρακτηρισμούς κατά του Κυρ. Μητσοτάκη έδωσε η Θ. Τζάκρη

Εξηγήσεις για τους χαρακτηρισμούς κατά του Κυρ. Μητσοτάκη έδωσε η Θ. Τζάκρη
Η Θεοδώρα Τζάκρη
Eurokinissi

Εξηγήσεις στην ηγεσία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να δώσει το πρωί της Τετάρτης η Θ. Τζάκρη για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε κατά του Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκλήθηκε δυσαρέσκεια από το ύφος της επίθεσης που εξαπέλυσε η βουλευτής του κόμματος στον πρωθυπουργό και η γραμματέας της Κ.Ο., Ολγα Γεροβασίλη, μετά από εντολή του Αλέξη Τσίπρα, κάλεσε στο γραφείο της την κα Τζάκρη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Τζάκρη υποστήριξε ότι οι δηλώσεις της παρερμηνεύθηκαν. Σημειώνεται ότι η κα Τζάκρη χαρακτήρισε «άπατρι» τον Κυρ. Μητσοτάκη και τον εγκάλεσε για «διεθνιστικές απόψεις».

Στη συνέχεια, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, κάνοντας λόγο για αποσπασματική και διαστρεβλωμένη παρουσίαση της κριτικής που άσκησε στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, σε χθεσινή συνέντευξη της, «δίνοντας την εντύπωση ότι υιοθετώ χαρακτηρισμούς που οι πατριδοκάπηλοι και οι δήθεν εθνικόφρονες της Δεξιάς συνηθίζουν να χρησιμοποιούν εναντίον της Προοδευτικής Παράταξης».

Η κα Τζάκρη αναφέρει ότι όσοι ακούσουν το ηχητικό της συνέντευξης «θα κατανοήσουν πως όσα ειπώθηκαν δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του κ. Μητσοτάκη».

Αναλυτικά, η δήλωση της κας Τζάκρη:

«Επειδή ορισμένα μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν, σήμερα, αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα την κριτική μου, σε χθεσινή μου συνέντευξη, απέναντι στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη, δίνοντας την εντύπωση ότι υιοθετώ χαρακτηρισμούς που οι πατριδοκάπηλοι και οι δήθεν εθνικόφρονες της Δεξιάς συνηθίζουν να χρησιμοποιούν εναντίον της Προοδευτικής Παράταξης, καλώ όσους έσπευσαν να με κατηγορήσουν να ακούσουν το ηχητικό.

Έτσι θα κατανοήσουν πως όσα ειπώθηκαν δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη».