Επικοινωνία Μητσοτάκη - Μέρκελ για τις προκλήσεις της Τουρκίας

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Μέρκελ για τις προκλήσεις της Τουρκίας

Για τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός τη Γερμανίδα καγκελάριο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες το απόγευμα της Τρίτης. Η Άνγκελα Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ταγίπ Ερντογάν, γεγονός που επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία.  

 Η ανακοίνωση, που εκδόθηκε το πρωί της Τετάρτης, αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις στη Συρία και τη Λιβύη, καθώς και τον αγώνα κατά του κορονοϊού. Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις, την οικονομία και τον τουρισμό.

Η επικοινωνία της Γερμανίδας καγκελαρίου έρχεται τη στιγμή που η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση με την Ελλάδα, με την Navtex για σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Νίκο Δένδια στην Αθήνα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, αν θέλει να προχωρήσουν οι σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πέραν των ελληνοτουρκικών, η Άνγκελα Μέρκελ συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την επιτυχία της Ελλάδας αλλά και για τον εποικοδομητικό του ρόλο στην επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.