Εντός εβδομάδας σχέδιο στήριξης για τους καλλιτέχνες
Στ. Πέτσας

Εντός εβδομάδας σχέδιο στήριξης για τους καλλιτέχνες

Υπό επεξεργασία βρίσκεται το τελικό πρόγραμμα στήριξης για καλλιτέχνες που ήταν εξαρτημένοι από την εποχικότητα, προανήγγειλε ο κ. Πέτσας, ώστε «να έχουμε ένα επεξεργασμένο σχέδιο και για αυτούς μέσα στην εβδομάδα».

Μιλώντας στον Θέμα 104,6 για το ζήτημα της στήριξης των καλλιτεχνών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως σε όσους καλλιτέχνες είχαν ενεργές συμβάσεις στα τέλη Μαρτίου, καταβλήθηκε το ποσό των 800 ευρώ. Όπως είπε, οι άνεργοι προς το τέλος του 2019 είχαν δύο επιλογές, «τις οποίες έχουμε ενεργοποιήσει», καθώς αρκετοί από αυτούς συμμετέχουν στα προγράμματα που έχει καταθέσει το υπουργείο Εργασίας για τους ανέργους, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι έχουν τύχει της στήριξης των 400 ευρώ».

Ο κ. Πέτσας τόνισε ακόμη πως έχουν δοθεί 15 εκατομμύρια ευρώ στο υπουργείο Πολιτισμού για ειδικά προγράμματα απορρόφησης των εργαζομένων στον τομέα του πολιτισμού..

Επιπλέον, για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων ανέφερε πως «είναι μια εβδομάδα μετάβασης. Είμαι αισιόδοξος ότι ότι θα είναι καλή, γιατί αποδείξαμε ότι στεκόμαστε όλοι στο ύψος των περιστάσεων». Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι το μεσημέρι αναμένεται η πρώτη, αποκρυσταλλωμένη εικόνα από την νέα κανονικότητα.