Δεσμεύσεις της ΚΕΔΕ για την «Πράσινη Συμφωνία»

Δεσμεύσεις της ΚΕΔΕ για την «Πράσινη Συμφωνία»

Επτά στόχους – δεσμεύσεις αναλαμβάνει η Αυτοδιοίκηση Α? Βαθμού, στο πλαίσιο της «Πράσινης Συμφωνίας», που παρουσιάστηκε το πρωί, σε ειδική εκδήλωση, στην “Τεχνόπολη” στο “Γκάζι”, από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που υπέγραψε τη συμφωνία δεσμεύτηκε για την ενεργό συμμετοχή της αυτοδιοίκησης Α? Βαθμού στην προσπάθεια για επίτευξη του εθνικού στόχου για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος, προωθώντας την ηλεκτροκίνηση και την παραγωγή ενέργειας από Α.Π.Ε., ως βασικό πυλώνα πολιτικής.

Επίσης για την προώθηση ενός νέου μοντέλου αστικών μετακινήσεων εντός των πόλεων, που θα δίνει κίνητρα για τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ηλεκτρικών scooter και ποδηλάτων, θα προκρίνει τη χρήση των ΜΜΜ αντί των ΙΧ αυτοκινήτων με συμβατικά καύσιμα και θα προκρίνει την επέκταση των ποδηλατοδρόμων.

Ακόμη, για τη δημιουργία επαρκούς δικτύου υποδομών φόρτισης για τα οχήματα και τα δίτροχα με παράλληλη ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και στάθμευσης των ηλεκτρικών οχημάτων, στις περιοχές ευθύνης των ΟΤΑ.

Επίσης, τη δημιουργία όπου δεν υπάρχει και την ενίσχυση όπου υπάρχει, δικτύου ποδηλατοδρόμων για χρήση από τα ηλεκτρικά ποδήλατα, τόσο σε μικρότερες πόλεις όσο και στα μεγάλα αστικά κέντρα, την σταδιακή αντικατάστασή των πεπαλαιωμένων και ρυπογόνων οχημάτων των Δήμων και την ανάληψη στοχευμένων δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών, με στόχο την προώθηση της ιδέας της ηλεκτροκίνησης και της χρήσης των ηλεκτρικών οχημάτων.