Δ. Τσιόδρας: Αντί να διερευνηθούν οι καταγγελίες Ηλιόπουλου τον απομακρύνουν από τη θέση του

Δ. Τσιόδρας: Αντί να διερευνηθούν οι καταγγελίες Ηλιόπουλου τον απομακρύνουν από τη θέση του

Παρέμβαση στο θέμα των καταγγελιών που έκανε στον «Φιλελεύθερο» ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Ηλιόπουλος, κάνει ο εκπροσώπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, τονίζοντας ότι αντί να ερευνηθούν τα εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων για το προσφυγικό, ο κ. Ηλιόπουλος οδηγείται από την κυβέρνηση σε απομάκρυνση από τη θέση του.

Ο κ. Τσιόδρας ξεκαθαρίζει ακόμα ότι η ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει άμεσα προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες του κ. Ηλιόπουλου και να καταστεί γνωστό πού πήγε το 1,6 δισ ευρώ που δόθηκαν από την Ε.Ε., τη στιγμή που, όπως αναφέρει, οι πρόσφυγες ζουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δ. Τσίοδρα:

«Αντί να διερευνηθούν τα όσα πολύ σοβαρά κατήγγειλε στον «Φιλελεύθερο» ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Ηλιόπουλος, για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων για το προσφυγικό, οδηγείται ο ίδιος από την κυβέρνηση σε απομάκρυνση από τη θέση του.

Η ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει άμεσα, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες που κάνει ένα στέλεχος με θητεία σε ένα τόσο νευραλγικό πόστο, ώστε να δοθούν απαντήσεις για το που πήγε το 1,6 δισ ευρώ που δόθηκαν από την Ε.Ε., τη στιγμή που οι πρόσφυγες ζουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες.»