Δ. Κουτσούμπας: Μακεδονική γλώσσα και εθνικότητα περιέχουν το σπέρμα του αλυτρωτισμού

Δ. Κουτσούμπας: Μακεδονική γλώσσα και εθνικότητα περιέχουν το σπέρμα του αλυτρωτισμού

Ένα ξεκάθαρο «όχι» στη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για το Σκοπιανό, λέει το ΚΚΕ που θέτει εκ νέου θέμα αλυτρωτισμού, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός στην ΕΡΤ την Τετάρτη το βράδυ, επαναλαμβάνοντας τη θέση του Δημήτρη Κουτσούμπα -όπως αυτή μεταφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό την Τρίτη στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τις εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούμπας είχε τονίσει στον Α. Τσίπρα ότι «το σπέρμα του αλυτρωτισμού περιλαμβάνεται στις αναφορές της συμφωνίας περί "μακεδονικής ταυτότητας" και "μακεδονικής γλώσσας"», γεγονός που σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ επιχείρησε να διαστρεβλώσει ο πρωθυπουργός.

«Το χειρότερο για τον κ. Τσίπρα», σημειώνει το ΚΚΕ, «δεν είναι ότι -αν και νέος- έχει πάθει αμνησία σχετικά με την σταθερή, επί μια 25ετία, θέση του ΚΚΕ, αλλά ότι διαστρέβλωσε όσα μόλις χτες του μετέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σχετικά με τη συμφωνία». 

Δηλαδή ότι «η θέση για "Μακεδόνα πολίτη" και "μακεδονική γλώσσα" κι όχι το όνομα, περιέχει το σπέρμα του αλυτρωτισμού», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ.

Μάλιστα, η κριτική είναι ακόμη πιο έντονη για τα όσα είπε στη συνέντευξη στην ΕΡΤ, αφού το ΚΚΕ επισημαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας «δεν δίστασε -προφανώς κατόπιν προτροπής κάποιων αδιάβαστων συμβούλων του- να διαστρεβλώσει τον Μαρξ και τον Λένιν, μπερδεύοντας την αυτοδιάθεση των λαών εκείνης της περιόδου με τον "αυτοπροσδιορισμό", που είναι ένα σύγχρονο εργαλείο του ιμπεριαλισμού για αλλαγές συνόρων και πολέμους».