Β. Κικίλιας: Τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά, ασφαλή και θα αλλάξουν τα δεδομένα

Β. Κικίλιας: Τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά, ασφαλή και θα αλλάξουν τα δεδομένα

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στέλνει μήνυμα προς τους πολίτες για την καταλληλότητα και την ασφάλεια των εμβολίων κάνοντας επίκληση στον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Dr Hans Kluge ο οποίος ως παράδειγμα αποτελεσματικής εμβολιαστικής απόδοσης ανέφερε τη χώρα μας. Την ίδια στιγμή καλεί τον κόσμο να εμπιστευτεί τα εμβόλια, λέγοντας πως θα είναι  «αποτελεσματικά, ασφαλή και θα αλλάξουν τα δεδομένα».

Ο κ. Κικίλιας, με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», τονίζει ότι τα «εμβόλια είναι το σημαντικότερο όπλο μας στη δημιουργία τείχους ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό». Την ίδια ώρα απευθύνει κάλεσμα στην ιατρική και την επιστημονική κοινότητα μέχρι την Εκκλησία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα πολιτικά κόμματα και τους εκπροσώπους του πνευματικού κόσμου προκειμένου όλοι να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια.

«Τα εμβόλια θα δημιουργήσουν ανοσία και σιγά-σιγά θα μας δώσουν πίσω την εργασία μας, την κοινωνικότητά μας, τη ζωή μας», αναφέρει ο Βασίλης Κικίλιας.

«Eμβολιάζομαι και παράλληλα συμμορφώνομαι με τους κανόνες δημόσιας υγείας σημαίνει προστατεύω τον εαυτό μου, την οικογένειά μου τους γύρω μου», τονίζει.

«Όλα γίνονται με διαφάνεια, σωστή προετοιμασία, με βάση τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα ασφαλείας και σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών» αναφέρει ενώ στη συνέχεια υπογραμμίζει ότι μέχρι να «ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια, δεν πρέπει να χάσουμε την κουλτούρα της αυτοπροστασίας μας» και καλεί τον κόσμο να τηρεί σωστά τα μέτρα ατομικής προστασίας, λέγοντας πως «ότι οι υγειονομικές αποφάσεις του ενός επηρεάζουν το σύνολο».

Κλείνοντας, ο κ. Κικίλιας δεν ξεχνά να ευχαριστήσει το ιατρικό προσωπικό της χώρας, το οποίο δίνει «τιτάνια μάχη αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας».