ΓΔ: 895,43 -10,64 (-1,17 %)

Τζίρος: 77,52 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 895,43 -10,64 (-1,17 %)

Τζίρος: 77,52 εκατ. €   RT

Από σήμερα στα βαθιά η Προανακριτική για το «ΣΥΡΙΖΑ Channel»

Από σήμερα στα βαθιά η Προανακριτική για το «ΣΥΡΙΖΑ Channel»

Άρχισαν να ξεφλουδίζουν οι επιστρώσεις του ηθικού πλεονεκτήματος, με το οποίο, ως πρόχειρο επίχρισμα, πασπάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ το προφίλ του, για να θαμπώσει το ποίμνιό του.

Χθες ο πρώην Συριζαίος υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής έκανε λόγο για «στίγμα και όνειδος», όσον αφορά στη μετατροπή της δωροδοκίας σε πλημμέλημα, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Παρεμπιπτόντως το ενδεχόμενο δωροδοκίας πολιτικού αξιωματούχου και παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ερευνά η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ξεκινά τις κατ' ουσίαν εργασίες της, για την υπόθεση του λεγόμενου «ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL».

Η Προανακριτική, ανεξαρτήτως ακόμη και αποτελέσματος (σε ενδεχόμενη έλλειψη αποδείξεων αυστηρά νομικής πτυχής), θα αποκαλύψει πολλά για το πολιτικό ήθος, τις υπόγειες και δαιδαλώδεις διαδρομές νεαρών που μεγάλωσαν σε κομματικά γραφεία, που περηφανεύονταν ότι περπάτησαν στους δρόμους της Γένοβας ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και την καπιταλιστική λαίλαπα, και ξάφνου βρέθηκαν συνομιλητές με διεθνοποιημένους καπιταλιστές - κατόχους μυθικού πλούτου και διεθνικής πολιτικής ισχύος.

Ως πρώτος μάρτυρας έχει κληθεί ο Κυριάκος Τόμπρας, δικηγόρος συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα, και κομβικός μάρτυρας καθώς μεσολάβησε προκειμένου να έρθουν σε επαφή ο ιδιοκτήτης του ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ με τον αραβικό όμιλο CCC. Ο δεύτερος φέρεται ότι κατέθεσε το ποσό των 3 εκατ. ευρώ με εικονική αιτιολογία τη δημιουργία mall στα Αραβικά Εμιράτα, αλλά κατά τον κ. Καλογρίτσα, λειτούργησε ως εγγύηση προκειμένου να λάβει μέρος στη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, και να δημιουργήσει το τηλεοπτικό κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Καλογρίτσας, γνωστός λόγω των πολιτικών του απόψεων και διασυνδέσεων ως «κόκκινος εργολάβος», έχει καταγγείλει ότι ο τότε υπουργός Επικρατείας και αρχιτέκτονας του νέου τηλεοπτικού τοπίου Νίκος Παππάς (βλ. Ινστιτούτο Φλωρεντίας), του ζήτησε να είναι η βιτρίνα του συριζαϊκού καναλιού. Να τους εκχωρήσει δηλαδή το καλό του όνομα, ως φερετζέ των μεθοδεύσεών τους.

Εάν ο κ. Τόμπρας κωλύεται λόγω καραντίνας κορoνοϊού (τελείωσε χθες αλλά απέμεινε η διενέργεια ενός τεστ), θα καταθέσει ο κ. Καλογρίτσας. Τρίτος μάρτυρας θα κληθεί ο Χρ. Νικολάου, που είχε τεχνικό ρόλο στην (πάντα εικονική κατά Καλογρίτσα) συμφωνία με τους Άραβες, προκειμένου να κατατεθούν τα 3 εκατ. ευρώ, ενώ τέταρτος θα είναι ο Αντ. Λιανός, διευθυντής λογιστηρίου του ομίλου CCC.

Στη συνέχεια όμως έρχονται μάρτυρες – «βεντέτες», που θα ιντριγκάρουν το κοινό και θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του.

Πρόκειται για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, άνευ χρείας περαιτέρω εξηγήσεων, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι ο Νίκος Παππάς του ζήτησε (μεταφέροντας και την επιθυμία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα), να δανείσει στον Χρήστο Καλογρίτσα το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να πληρώσει την προκαταβολή για την άδεια που είχε αποκτήσει στον διαγωνισμό για το νέο κανάλι (ρ/σ Real FM, στον Νίκο Χατζηνικολάου).

Επίσης, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, εκδότης της εφημερίδας Documento, καθώς η υποστηρικτική στον ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδα, δημιουργήθηκε - κατά τον κ. Καλογρίτσα πάντα - με τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής που πήρε από την CCC για το εικονικό έργο στο Αμπού Ντάμπι. Κατά τη δημοσιευμένη εκδοχή του μεγαλοεργολάβου, ο Παππάς του συνέστησε ότι αφού δεν έγινε το κανάλι, να συνδημιουργήσει με τον Βαξεβάνη το Documento.

Σε αυτούς προστίθεται και ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, εκ μέρους της πλευράς Κοντομηνά, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοντομηνάς σε πρωινή εκπομπή του καναλιού του, φωτογράφισε τον τότε υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά και τον Χρ. Καλογρίτσα, λέγοντας: Οι «άνθρωποί του», οι οποίοι είχαν μπει δίχως χρήματα στον διαγωνισμό, μου ζήτησαν το 51% του καναλιού, τέσσερις πολιτικές εκπομπές την εβδομάδα και τον έλεγχο του πολιτικού ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων!

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική ακολούθησε τακτική η οποία κρίθηκε παρελκυστική από την πλειοψηφία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Πρότεινε να εμπλουτιστεί ο κατάλογος των μαρτύρων με τον πρώην υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, καθώς και τον υιό Καλογρίτσα.

Όμως η Επιτροπή ακολούθησε τον τρόπο της τακτικής Δικαιοσύνης, στην έκκληση και τη σειρά μαρτύρων. Αφενός για λόγους δεοντολογίας, αφετέρου για να μην κατηγορηθεί ότι υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. Ο Πολάκης, επιλογή Τσίπρα στην επιτροπή, είχε αναρτήσει: «θα γίνει της αλεπούς ο θάνατος με τους μάρτυρες που θα καλέσουμε».

Απομένει να δούμε ποίου ο -πολιτικός- θάνατος θα επέλθει.