Απίστευτο προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις περικοπές συντάξεων

Απίστευτο προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις περικοπές συντάξεων

Μια δική του πραγματικότητα για τις περικοπές στις συντάξεις προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού σε προεκλογικό βίντεο που κυκλοφόρησε οι μειώσεις σταματάνε στο 2014, ενώ πλέον η κατάσταση έχει αντιστραφεί με την καταβολή της 13ης σύνταξης.

Συγκεκριμένα στο προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις ευρωεκλογές, με τίτλο «Αποκατάσταση των αδικιών - Έμπρακτη στήριξη στους συνταξιούχους» απεικονίζεται μια γυναίκα συνταξιούχος, που ξεκινά με την φράση, «ούτε θυμάμαι πια πόσες φορές μου έκοψαν τη σύνταξη. Πάνω από δέκα».

Μάλιστα, στο σπίτι στο οποίο διαμένει «πρωταγωνιστής» στο πλάνο είναι και μια... σόμπα, σε μια προφανή σημειολογική προσπάθεια του σκηνοθέτη να καταδείξει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι ακόμα και στην ικανοποίηση βασικών συνθηκών διαβίωσης, όπως η θέρμανση.

Στη συνέχεια, όμως, όλα αλλάζουν, καθώς διακρίνεται ο Αλέξης Τσίπρας που λέει: «Προχωρούμε άμεσα στην κατανομή της λεγόμενης 13ης σύνταξης». Όπως επισημαίνεται μάλιστα στο βίντεο από το 2019 μπαίνει στοπ στην περικοπή των συντάξεων, ωστόσο δεν γίνεται καμία αναφορά στο διάστημα 2015-2019, σαν να μην υπήρξε ποτέ. 

«Επιτέλους, με είχανε ρημάξει πια την έρημη» λέει η ηλικιωμένη γυναίκα.