Ανακοινώσεις τη Δευτέρα για τη στήριξη των κλειστών επιχειρήσεων - Επικοινωνία Μητσοτάκη με εμπόρους

Ανακοινώσεις τη Δευτέρα για τη στήριξη των κλειστών επιχειρήσεων - Επικοινωνία Μητσοτάκη με εμπόρους

Πρόσθετο μέτρο στήριξης για τις κλειστές επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές (Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη) θα ανακοινώσουν στις 9 το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, με τους προέδρους των εμπορικών συλλόγων των εν λόγω περιοχών, το οποίο έγινε σε καλό κλίμα, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τις επιχειρήσεις, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι πάνω απ' όλα προέχει η δημόσια υγεία.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε στους εκπροσώπους των εμπόρων πως θα υπάρξουν τη Δευτέρα το πρωί έκτακτες ανακοινώσεις, για όλες επιχειρήσεις που τον Απρίλιο θα μείνουν κλειστές, άρα και του λιανεμπορίου, από τους δυο υπουργούς του οικονομικού επιτελείου, ενώ επισήμανε πως η απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στις τρεις περιοχές ήταν των ειδικών και όχι της κυβέρνησης. 

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη επισήμανε πως η Πόλη ήταν ανοιχτή περισσότερες μέρες από την Αθήνα και επανέλαβε ότι πρωταρχική μέριμνα της κυβέρνησης είναι η προστασίας της δημόσιας Υγείας.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που θα μείνουν κλειστές τον Απρίλιο και παράλληλα απάντησε στους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του,

Στην ανακοίνωσή της η κυβερνητικής εκπρόσωπος επισημαίνει ότι τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει και καλεί την αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει εάν πρέπει να εμπιστευόμαστε τη γνώμη των επιστημόνων, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της:

«Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει. Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου.
Ως προς τους χαρακτηρισμούς, τους επιστρέφουμε ακέραιους. Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση. Κρίμα.  

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει.
Ας μας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας: Πρέπει να εμπιστευόμαστε τη γνώμη των επιστημόνων;

Ή ο ίδιος θέλει να τους ακούει μόνο όποτε οι εισηγήσεις του αρέσουν και δεν συνεπάγονται δυσάρεστες αποφάσεις;

Η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται.

Αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή».