Αλ. Τσίπρας: «Δεν χρειάζομαι εκλογή για να αποκτήσω κύρος ηγεσίας»

Αλ. Τσίπρας: «Δεν χρειάζομαι εκλογή για να αποκτήσω κύρος ηγεσίας»

«Όχι» στην εκλογή Προέδρου από τη βάση είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρία της πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως «σε ό,τι με αφορά δεν αισθάνομαι ότι χρειάζομαι καμία εκλογή για να αποκτήσω κύρος ηγεσίας». Μάλιστα επικαλέστηκε τις εκλογικές του νίκες στέλνοντας και μηνύματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος κατά την παρέμβασή του χαρακτήρισε τη συζήτηση για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής αρχηγού ως «αποπροσανατολιστική και χωρίς επίδικο»

«Σε ό,τι με αφορά δεν αισθάνομαι ότι χρειάζομαι καμία εκλογή για να αποκτήσω κύρος ηγεσίας» είπε, προσθέτοντας πως «έχουμε κερδίσει υπό την ηγεσία μου τρεις εκλογές, ένα δημοψήφισμα και στις εκλογές που χάσαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε από τον έναν στους τρεις ψηφοφόρους».

Τα μηνύματα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει πως «Η συζήτηση όμως για το νέο μοντέλο λειτουργίας του κόμματος και την εσωκομματική δημοκρατία εμπεριέχει και το τρόπο που θα εκλέγονται στο μέλλον όχι μόνο ο πρόεδρος αλλά όλη η ηγεσία. Γιατί ένα θέμα είναι να αποφύγουμε την αρχηγοκεντρική λειτουργία του κόμματος, αλλά ταυτόχρονα ισότιμο θέμα είναι να αποφύγουμε και μία άγονη αναπαραγωγή και ηγεμονία μηχανισμών».

Δεν παρέλειψε δε να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με τον «μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πλατύ μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό κόμμα. Την αναβάθμισή του σε ένα κόμμα που θα συμπυκνώνει θα εκπροσωπεί και θα εκφράζει τη προοδευτική δημοκρατική παράταξη σε ολόκληρη τη κοινωνική και ιστορική της βάση» ρίχνοντας όμως τους τόνους αφού σημείωσε ότι δεν είναι στόχο η υπέρβαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα του μετασχηματισμού πάντως προκαλεί αντιδράσεις με στελέχη να δηλώνουν πως δεν επιθυμούν την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Φρόντισε τέλος να επιτεθεί εκ νέου στα ΜΜΕ κάνοντας λόγο για «εξαιρετικά εχθρικό επικοινωνιακό περιβάλλον» προαναγγέλλοντας «χτίσιμο δομών ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση».

Διαβάστε ακόμα:

- ΣΥΡΙΖΑ: Έκτος ατζέντας η εκλογή πρόεδρου από τη βάση