Αλ. Τσίπρας: Οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου

Αλ. Τσίπρας: Οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου

Την 7η Ιουλίου ανακοίνωσε ως ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως δήλωσε ο ίδιος, την Δευτέρα 10 Ιουνίου θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει την προκήρυξη εκλογών τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα παραιτηθεί και δεν θα ορισθεί υπηρεσιακή. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ανέφερε πως η προκήρυξη συνδέεται με το μήνυμα των ευρωεκλογών και την ήττα που υπέστη.

Παράλληλα προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας μέχρι την επόμενη Παρασκευή, όταν και θα κλείσει όπως είπε η Βουλή, που θα προβλέπει την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου (που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είχε ψηφίσει) εργαλειοποιώντας για καθαρά προεκλογικούς λόγους ένα θέμα που θα μπορούσε ήδη να έχει κλείσει δεδομένης της προ μηνός περίπου κατάθεσης ανάλογης τροπολογίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Τροπολογία που αρνήθηκε να υπερψηφίσει.

Ο Αλ. Τσίπρας άσκησε κριτική στους Έλληνες ψηφοφόρους που επέλεξαν να ψηφίσουν τη ΝΔ στις ευρωεκλογές τονίζοντας μάλιστα ότι με τη ψήφος τους έφεραν ένα αποτέλεσμα που «αμφισβητεί τη νομιμοποίηση των θετικών μέτρων και των ελαφρύνσεων». «Μίλησα στους Έλληνες και τους είπα ότι έχετε και εσείς ευθύνη. είπα ότι οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και αυτό διότι υπερψήφισαν τη Ν.Δ. που κατά τον πρωθυπουργό θα τα καταργήσει. Ουσιαστικά κινούμενος στην γραμμή που ακολούθησε πριν τις Ευρωεκλογές και τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση και παρά τη συντριπτική ήττα ο Πρωθυπουργός επανέλαβε όσα έχει πει περί κρυφού προγράμματος από την ΝΔ και επιμένοντας σε αναφορές σχετικά με τα δεινά που θα συμβούν αν οι πολίτες στις εθνικές εκλογές επιλέξουν την αξιωματική αντιπολίτευση.

Επίσης, επιβεβαίωσε ότι το νέο αφήγημα του Μεγάρου Μαξίμου και του ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο την μεσαία τάξη υποστηρίζοντας ότι δεν αποτελεί προεκλογική εξαγγελία και ότι δεν οφείλεται στις επικείμενες εκλογές.