Αλ. Τσίπρας για «αρμούς εξουσίας»: «Εννοούσα τον έλεγχο της εκτελεστικής»

Αλ. Τσίπρας για «αρμούς εξουσίας»: «Εννοούσα τον έλεγχο της εκτελεστικής»

Το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τη φράση του «θέλουμε να ελέγξουμε τους αρμούς της εξουσίας» επιχείρησε να διασκευάσει ο Αλ. Τσίπρας αναφέροντας πως εννοούσε τον έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως όποιος διαφωνεί, φεύγει», ενώ έκανε λόγο και για απειρία κατά την ανάληψη της εξουσίας το 2015.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ερωτηθείς για τη φράση «θα ελέγξουμε τους αρμούς της εξουσίας», απάντησε ότι «μιλούσα για την εκτελεστική εξουσία». «Αναφέρομαι στο ναρκοθετημένο πεδίο που βρήκαμε σε ελεγκτικούς μηχανισμούς, ένα κράτος λάφυρο που δημιούργησαν τα κόμματα εξουσίας και που εμπόδισαν σε μεγάλο βαθμό τη προσπάθειά μας την πρώτη 4ετια» για να προσθέσει ότι «είχαμε περιορισμούς να κάνουμε πράξη τη λαϊκή κυριαρχία», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στις διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κατά την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά πως «όποιος διαφωνεί, φεύγει, δεν υπονομεύει», υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος «έχω αντιμετωπίσει δύο διασπάσεις με τον Κουβέλη και τον Λαφαζάνη»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην έλλειψη εμπειρίας στη διακυβέρνηση των στελεχών του κόμματός του λέγοντας χαρακτηριστικά «όταν μπήκα στο Μαξίμου δεν ήξερα το "κόκκινο τηλέφωνο". Σήμερα έχουμε εμπειρία», αντέτεινε.

Ερωτηθείς για την πρότασή του όσον αφορά το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας είπε «τα καλά αργούν» προσθέτοντας ότι «θα συμπυκνώνει και την πορεία που έχει καταγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα αποτυπώνει την είσοδο όσων έρχονται τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ».